Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Β. Πριμηκήρη, υπεύθυνου Τμήματος Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Έλληνες της διασποράς


Αγαπητοί συμπατριώτες, Έλληνες και Ελληνίδες, της διασποράς, στην πατρίδα μας ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν τα πέτρινα σκληρά χρόνια του χθες. Η χρονιά που μας πέρασε σημαδεύτηκε από τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα από τις δυνάμεις εκείνες που προωθούν και στη χώρα μας τις συνταγές του πιο σκληρού και άγριου νεοφιλελευθερισμού.

Η ανεργία και η φτώχεια μπήκε στη ζωή του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων. Οι πολιτικές λιτότητας εκ των πραγμάτων πλήττουν όλους τους Έλληνες, όπου και να βρίσκονται. Δεν είναι τυχαίες οι περικοπές στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση, το κλείσιμο των προξενείων και η φοροεπιδρομή σε όλους τους απόδημους που έτυχε να έχουν στην Ελλάδα μια κάποια μικρή ακίνητη περιουσία που απέκτησαν με αίμα και θυσίες δεκαετιών στην ξενιτειά.
Σήμερα, δυστυχώς, και πάλι οι Έλληνες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς λόγω της δυσβάστακτης μνημονιακής πραγματικότητας που έχει επιβληθεί και στη  χώρα μας. Για μια φορά ακόμα οι Έλληνες και η νεολαία της χώρας βαδίζουν το δρόμο της ξενιτιάς. Μετά από τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα του 20ου αιώνα, τα ζωντανότερα κύτταρα του δυναμικού της χώρας ετοιμάζουν εκ νέου τις βαλίτσες τους για να φύγουν από την Ελλάδα. Η διαφορά είναι ότι σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών που ωθούνται στη μετανάστευση δεν είναι οι χειρώνακτες όπως τη δεκαετία του ΄60, αλλά εξειδικευμένο προσωπικό, με υψηλή ακαδημαϊκή και επιστημονική κατάρτιση, ξένες γλώσσες και άλλους τίτλους σπουδών. Και αν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα η Ελλάδα ήταν διαλυμένη από τον πόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, τώρα είναι οι απάνθρωπες πολιτικές λιτότητας που ωθούν τους εργαζόμενους στην έξοδο από τη χώρα.
Η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, στη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που θα απαλλάξει τη χώρα μας από τα μνημόνια και τους διεθνείς τοκογλύφους που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας μας και τον ιδρώτα του λαού μας.
Τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα πλοκάμια του νεοφιλελευθερισμού θα πρέπει να δώσουν και θα δώσουν το παρών τους και οι Έλληνες της διασποράς. Ο κόσμος της αποδημίας πάντα στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού, γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους Έλληνες της διασποράς να στρατευτούν, όπου κι αν βρίσκονται, ώστε το 2012 να γίνει μια χρονιά νικηφόρων αγώνων και ανατροπών για μια άλλη κοινωνικά δίκαιη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: