Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΔΕΔΥ συμπαρίσταται στους δημοσιογράφους στα Δημόσια ΜΜΕ

Η ΑΔΕΔΥ συμπαρίσταται στους δημοσιογράφους στα Δημόσια ΜΜΕ
Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, EΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ και Δημοτικά Ραδιόφωνα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τα αιτήματα των δημοσιογράφων των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης που συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, και επισημαίνει ότι η ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο και την Εφεδρεία, διαμορφώνει εξ' αντικειμένου όρους χειραγώγησής τους από την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Παράλληλα, ζητεί να σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ, οι οποίοι αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

"Ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας για τη διατήρηση του ανεξάρτητου και δημόσιου χαρακτήρα της Ενημέρωσης, την προστασία του πλουραλισμού στην Πληροφόρηση και την αποτροπή της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει, επίσης, τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER, οι οποίοι με τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους, διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
ΠΗΓΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: