Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Βόμβες ξενοδόχων για επεισόδια και εγκατάλειψη τουρισμού

«Στην Αγγλία αναγνωρίζουν τους ταραξίες από τις κάμερες και τους συλλαμβάνουν. Αντίθετα στη χώρα μας το κράτος δεν μπορεί να πιάσει τους κουκουλοφόρους», καταγγέλλουν οι ξενοδόχοι
«Στην Αγγλία αναγνωρίζουν τους ταραξίες από τις κάμερες και τους συλλαμβάνουν. Αντίθετα στη χώρα μας το κράτος δεν μπορεί να πιάσει τους κουκουλοφόρους», καταγγέλλουν οι ξενοδόχοι

Με σκληρή γλώσσα αντιμετώπισε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τη νέα έκρηξη επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ζητεί από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου



Επίθεση προς τους υπουργούς της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο τουρισμός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να συνεννοηθούν «οι πολυπληθείς υπουργοί μεταξύ τους» προκειμένου να αναλάβουν δράση.
Ο κ. Ανδρεάδης κάλεσε την κυβέρνηση Παπαδήμου να προχωρήσει γρήγορα σε μέτρα στήριξης του τουρισμού, και χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» είπε μεταξύ άλλων, πως το επόμενο τρίμηνο οι υπουργοί που εμπλέκονται με τον τουρισμό θα αξιολογούνται και στη συνέχεια ο ΣΕΤΕ θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα. Μάλιστα ζήτησε από την πολιτεία να μην «περνάει» χειροπέδες μόνο στους επιχειρηματίες που χρωστάνε ΦΠΑ, αλλά και σε πολιτικούς, τονίζοντας πως το κράτος χρωστάει από επιστροφές ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις 6,5 δισ. ευρώ. Δριμύς ήταν και για την αντιμετώπιση από την αστυνομία των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστές τους κουκουλοφόρους.
Οπως είπε, στην Αγγλία αναγνωρίζουν τους ταραξίες από τις κάμερες, τους συλλαμβάνουν και τους επιβάλλουν βαριές ποινές. Αντίθετα στη χώρα μας το κράτος δεν μπορεί να πιάσει τους κουκουλοφόρους και τα μεγάλα ξενοδοχεία του Συντάγματος έχουν «κουραστεί» να αντικαθιστούν τα μάρμαρα στις προσόψεις τους μετά από κάθε πορεία... Οπως τονίστηκε, μέσα σε έναν χρόνο μόνο το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» αντικατέστησε 6 φορές τα μάρμαρα της πρόσοψής του.
Ο κ. Ανδρεάδης μίλησε επίσης: Για το φορολογικό καθεστώς, το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή.
Για τις επενδύσεις που δεν έρχονται, επειδή ακριβώς χωλαίνει το φορολογικό πλαίσιο. «Τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα και οι επιδράσεις της οικονομικής καταιγίδας που μαστίζει τη χώρα μας και τους πολίτες της μετέτρεψαν την Ελλάδα σε έναν ανεπιθύμητο προορισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του HAPCO, Ντίνος Αστράς. Στην ομιλία του, πάντως, ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, κάλεσε όλους τους φορείς να δουλέψουν μαζί ώστε να βγει η Αθήνα από τη μαύρη τρύπα του τουρισμού.
Εφη Καραγεώργου ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: