Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

O Παπαδήμος καλύπτει πλήρως τον Πάγκαλο


Πλήρη κάλυψη στον κ. Θόδωρο Πάγκαλο για όσα δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο προσέφερε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας από τη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα. 

«Ποια είναι η αρμοδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σας, του κ. Θ. Πάγκαλου; Στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρμοδιότητα να καθυβρίζει την αριστερά. Αν δεν συμφωνείτε με όσα χυδαία είπε ο κ. Πάγκαλος, πείτε το και σε εμάς. Ή θα τον εγκαλέσετε ή θα τον έχετε δίπλα σας», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Παπαδήμο. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον οποίο χαρακτήρισε ως «τον χειρότερο Υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης».

«Δεν δέχομαι και δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που κάνατε για μέλη Υπουργικού Συμβουλίου» ήταν η απάντηση του κ. Παπαδήμου.Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το PSI ο κ. Παπαδήμος είπε ότι: «Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές είναι σε εξέλιξη. Όσο η διαδικασία εξελίσσεται, σενάρια, αιτήματα και πληροφορίες για παραμέτρους διαπραγμάτευσης θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν πρέπει όμως αυτά να θεωρούνται δεδομένα για το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας». 
Επίσης, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν έγινε δεκτό το αίτημα των πιστωτών να διέπεται η συμφωνία από το αγγλοσαξωνικό δίκαιο».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου «ιδιαίτερα επωφελείς για την χώρα μας», ενώ, αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του, με τις οποίες είχε ταχθεί κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «οι παρατηρήσεις που έκανα στο παρελθόν ήταν συνδεδεμένες με συγκεκριμένες παραμέτρους σχετικά με το αποτέλεσμα».

Πηγή real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: