Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα



Με πορείες προς τη Βουλή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας κατά των μέτρων που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012.


14.20 Ολοκληρώνονται σταδιακά οι πορείες των διαδηλωτών

14:40 Οι τελευταίοι διαδηλωτές διέρχονται από τα Προπύλαια με κατεύθυνση την Ομόνοια
14:30 Σε απαλλοτριώσεις προϊόντων από μεγάλα Super Market, γνωστών αλυσίδων, στο κέντρο του Βόλου, προχώρησαν πριν λίγο πολίτες που διαχωρίστηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας. Σύμφωνα με προκηρύξεις που άφησαν στα ταμεία των καταστημάτων, τα τρόφιμα θα σταλούν στους εδώ κι ένα μήνα απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπρόπυργου.
14:20 Ένας νεαρός με καλυμμένο πρόσωπο άρχισε να πετάει αυγά στα ΜΑΤ, χωρίς να βρει τον στόχο του και αποχώρησε.
14:10 Πυκνώνει αισθητά ο όγκος του κόσμου που βρίσκεται στην Αμαλίας.
13:44 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν 5.000 άτομα, ενώ στην πορεία του ΠΑΜΕ οι διαδηλωτές έφταναν τις 13.000
13:32 Ένταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη καθώς πέταξαν βόμβα μολότοφ σε μοτοσικλετιστή της ομάδας ΖΗΤΑ.
Δείτε τα βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Real.gr

13:30 Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του στέλεχους της Δημ. Αρ. Δημήτρη Χατζησωκράτη.
13:22 Η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρίσκεται στη Βουλή
13:20 Στη διαδήλωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιείται στον Βόλο, όταν η πορεία βρέθηκε έξω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ στην οδό Ιάσωνος, διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του κόμματος και του Γ. Καρατζαφέρη, ενώ κάποιοι θερμόαιμοι πέταξαν 2 πέτρες προς τα γραφεία του κόμματος. Έκτος όμως από το ΛΑΟΣ οι διαδηλωτές έγραψαν και φώναξαν συνθήματα έξω από τράπεζες.
13:11 Το ΠΑΜΕ αποχωρεί προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός και δεν αναμένεται να διασταυρωθεί με τις πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
12:55 Στην 3η Σεπτεμβρίου η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
12:50 Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ
12:30 Η πορεία του ΠΑΜΕ σιγά σιγά ολοκληρώνεται
12:12 Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή
11:55 Υπολογίζεται ότι 1.000 άτομα είναι μέχρι στιγμής συγκεντρωμένα στο Πεδίον του Άρεως
11:31 Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 5.000 διαδηλωτές βρίσκονται στην Ομόνοια από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
11:30 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
11:20 H Αλέκα Παπαρήγα κατέφθασε στην Ομόνοια και δήλωσε την αντίθεσή της στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
11:10 Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και οι οδοί Πατησίων και Αλεξάνδρας.
10:57 Σε λίγα λεπτά το απεργιακό ραντεβού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως
10:25 Έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Ανοικτοί παραμένουν οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Ομόνοια.
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00 (στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί, και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας). Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 08:00 έως τις 22:00 και ο  ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό θα κινηθεί κανονικά (οι συρμοί θα φθάνουν έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας), ενώ το τραμ θα κινηθεί από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Τέλος, λόγω της απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ, το Μετρό δεν θα λειτουργεί την Πέμπτη στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα πλοία θα παραμείνουν την Πέμπτη δεμένα στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία.
ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: