Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

2012: χρονιά αγώνων και ανατροπών



ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚ-ΟΤΑ

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις χειρότερες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι έχασαν το 40-50% των αποδοχών τους, κατακτήσεις και εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα καταργήθηκαν, ενώ οι απολύσεις και η ανεργία επικρέμονται πάνω απ’ τα κεφάλια τους.

Το 2012 μας ετοιμάζουν χρόνο εφιαλτικό. Εμείς μπορούμε να τον κάνουμε χρόνο ανατροπής, για να αλλάξει πορεία ο τόπος και να ξαναγεννηθεί η αισιοδοξία στους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 2011 έδειξαν ότι οι δυνάμεις του λαού μας είναι αστείρευτες. Μπορεί τα μέτρα να πέρασαν, όμως και οι νίκες οι δικές μας ήταν μεγάλες. Κατέρρευσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια τύχη θα έχει και η κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων του μνημονίου,   παντού όπου βρεθούν αντιμετωπίζουν τη λαϊκή οργή.
Οι αγώνες μας το 2012 θα είναι νικηφόροι, γιατί ούτε οι κυβερνώντες έχουν άλλα περιθώρια ελιγμών, ούτε οι εργαζόμενοι άλλη υπομονή, αντοχή και αυταπάτες.
Μοναδική επιλογή προς όφελος των εργαζομένων είναι η σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συγκρότηση, μέσα από τους αγώνες τους, ενός συνασπισμού εξουσίας που θα οδηγήσει τη χώρα μας εκτός μνημονίου, θα προχωρήσει στη στάση πληρωμών των διεθνών τοκογλύφων-δανειστών μας, στη διαγραφή του χρέους, στην κοινωνικοποίηση των τραπεζών, στην αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η ελπίδα βρίσκεται στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και στη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς για να σωθεί ο λαός από την επερχόμενη πείνα και η χώρα μας από το ξεπούλημά της.
Όσοι δεν θα κατανοούν αυτά τα αιτήματα των καιρών και συνεχίζουν να βυζαντινολογούν για το πώς θα είναι η Δευτέρα Παρουσία ή ακολουθούν το μοναχικό και διασπαστικό τους δρόμο, να γνωρίζουν ότι θα ξεπεραστούν απ’ την ίδια τη ζωή.
Το 2012 θα είναι επίσης η χρονιά που θα γίνει το συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη πλέον η ανατροπή των ηττοπαθών και συμβιβαστικών αντιλήψεων και η συγκρότηση ενός μετώπου των αγωνιστικών και ταξικών δυνάμεων που θα δώσουν νέα πνοή, δύναμη και αισιοδοξία στους εργαζόμενους.  
Καλούμε όλους, στις αρχαιρεσίες που ξεκίνησαν σε όλα τα σωματεία και ολοκληρώνονται στις 9 Απρίλη του 2012, να συγκροτήσουν ενωτικά-αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που με κορμό τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς και όσων αποδεσμεύονται πραγματικά από τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα της ανατροπής.
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. τέλος εύχεται σ’ όλους τους εργαζόμενους να έχουν αισιοδοξία και δύναμη και να είναι σίγουροι ότι αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!!!
Αθήνα 01-01-2012                                                                 Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: