Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Στον Λ. Λιαρόπουλο τα ηνία του Ερ. Ντυνάν

Στον Λ. Λιαρόπουλο τα ηνία του Ερ. Ντυνάν
 
Στον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο παρέδωσε για ένα δίμηνο την προεδρία του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν ο Ανδρέας Μαρτίνης. προκειμένου, όπως αναφέρει, να σταματήσει η κατάληψη και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου 2011 της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία και εκπροσώπων των εργαζομένων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την πεποίθηση ότι για τη σωτηρία του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ πρέπει :
α) να αποσυρθώ, ως πολιτική αγωγή, της ποινικής δίκης όπου είχαν παραπεμθεί για απόπειρα εκβίασης οι υπεύθυνοι της Marfin Popular Bank
β) να αναθέσω στον σύμβουλό του, καθηγητή κ. Λυκούργο Λιαρόπουλο για ένα τρίμηνο καθήκοντα συμβούλου διαχείρισης στο Νοσοκομείο. Ο καθηγητής παριστάμενος στην ίδια συνεδρίαση, κληθείς από τον Υπουργό, ανέπτυξε ενώπιον της Επιτροπής το προσωπικό του σχέδιο διάσωσης του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν αυτών, υιοθέτησε τις προτάσεις του Υπουργού. Έκτοτε η κατάσταση επιδεινώθηκε, με την εξήγηση εκ μέρους του συμβούλου διαχείρισης ότι η παρουσία μου στην προεδρία του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ παρεμπόδιζε την προσπάθεια για τη σωτηρία του.

Πρότασή μου να αναλάβει για ενάμισι μήνα τα καθήκοντά μου, σύμφωνα με το καταστατικό, ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Υπουργείου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν έγινε αποδεκτή και συνοδεύτηκε από την παραίτηση του κ. Αντιπροέδρου.
Με δεδομένο ότι πρώτιστο καθήκον είναι η διασφάλιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και η πληρωμή του προσωπικού, ώστε να σταματήσει η κατάληψη και το Νοσοκομείο να λειτουργήσει απρόσκοπτα, αποφάσισα μετά από σύμφωνη γνώμη και των εκπροσώπων του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου, να παραδώσω από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 και για το προσεχές δίμηνο, πλήρη καθήκοντα Προέδρου του Κ.Ι.Ε.Ν. στο καθηγητή κ. Λυκούργο Λιαρόπουλο, ο οποίος και ενημερώθηκε σχετικά από την Πρόεδρο του Σωματείου των Ιατρών του Νοσοκομείου. 
Ο Πρόεδρος 
του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 
& 
του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ"
sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: