Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Καρτάλης: Διαδικασίες διαδοχής χωρίς τον Γ.Παπανδρέου υποψήφιο

Καρτάλης: Διαδικασίες διαδοχής χωρίς τον Γ.Παπανδρέου υποψήφιο

Ο «πράσινος» βουλευτής με δηλώσεις του στη ΝΕΤ ζητά «να ανοίξουν οι διαδικασίες αύριο» για την εκλογή του επόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τον Γ.Παπανδρέου να μην διεκδικεί νέα θητείαΑμεση έναρξη των διαδικασιών εντός του ΠΑΣΟΚ ώστε να προκύψει πρόεδρος στο κόμμα με νωπή εντολή από τη βάση, ζητάει ένας ακόμη βουλευτής της πλειοψηφίας, ενόψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη.
«Περιμένω να ανοίξουν οι διαδικασίες αύριο. Aυτό πλέον απαιτεί η δημοκρατική ευαισθησία του κάθε στελέχους του κόμματος. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη την δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει αύριο τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος όποιος και αν είναι αυτός», είπε στο κρατικό ραδιόφωνο την Τρίτη ο Κώστας Καρτάλης.
«Έτσι όπως λειτουργεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ, με ένα τρόπο που το φέρνει ακόμα πιο μακριά από την κοινωνία, το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί βαθαίνει και όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό αναλαμβάνουν πολύ σοβαρή ευθύνη, όχι μόνο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν ανήκει σε κανέναν, δεν είναι ιδιοκτησιακό στοιχείο», σημείωσε ο ίδιος.
Ζήτησε μάλιστα από τον Γ.Παπανδρέου να μην είναι υποψήφιος: «Θα διευκόλυνε να μην είναι υποψήφιος, γιατί σε κάθε κρίση χρειάζεται μια εκτονωτική κίνηση. Αλλά δεν είμαι αυτός που θα υπαγορεύσω το τι θα κάνει. Αυτά τα μακρόσυρτα σχέδια περί συνεδρίων που θα προηγηθούν δίνουν την εικόνα στον κόσμο ενός βυζαντινισμού που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τα κόμματα, το πολιτικό σύστημα και την πολιτική», κατέληξε.
.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: