Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο Αν. Σαμαράς σιωπά για τα μέτρα και στηρίζει την κυβέρνηση



Οι "υποχρεώσεις" του... κυβερνητικού εταίρου πέφτουν βαριές στον πρόεδρο της Ν.Δ.

Όλο τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος της Ν.Δ. προεδρεύει καθημερινά σε άτυπες συσκέψεις του στενού επιτελείου του, ψάχνοντας τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης, προκειμένου να βγαίνει από το κάδρο του Μνημονίου


Τη μια ζητεί “απελευθέρωση με κριτήρια” για τα φορτηγά, την άλλη θέλει χρόνο για... μελέτη των αναλογιστικών μελετών πριν συμφωνήσει στην άγρια περικοπή των επικουρικών συντάξεων, ενώ τώρα στη Ν.Δ. αναρωτιούνται αν είναι προαπαιτούμενα από την τρόικα η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού ή η μείωση του κατώτατου μισθού.

Προϋποθέσεις
Γενικώς, στην προσπάθειά του να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ των “υποχρεώσεων” ενός κυβερνητικού εταίρου και των εκλογικών φιλοδοξιών του, ο Αντ. Σαμαράς θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να “διαχωρίσει” τα μέτρα - προϋποθέσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα υπόλοιπα, τα... προαιρετικά.
“Δεν μπορεί τα πάντα να τίθενται ως προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση, δεν γίνονται όλα σε δύο μήνες” σημειώνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., που “υποψιάζονται” ότι στο Μέγαρο Μαξίμου προωθούν προς ψήφιση και εφαρμογή ορισμένα σκληρά μέτρα που δεν έχουν ζητηθεί επιτακτικά από την τρόικα, ώστε να δείξουν πως “συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις”.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., λοιπόν, στο προγραμματισμένο για την άλλη εβδομάδα ραντεβού του με τους εκπροσώπους της τρόικας, θα... πάρει χαρτί και μολύβι και θα σημειώσει ποια μέτρα είναι προϋποθέσεις για τη νέα σύμβαση και θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και ποια δεν ζητούνται μετ' επιτάσεως, προκειμένου να απορρίψει δημόσια τα μέτρα της... δεύτερης κατηγορίας, παίζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι: βάζοντας, δηλαδή, “κόκκινες γραμμές”.
Βεβαίως, “γαλάζια” στελέχη που δυσφορούν με τη γραμμή Σαμαρά -σε αντίθεση με τις “αντιμνημονιακές” πιέσεις των “λαϊκοδεξιών”- δηλώνουν “βέβαια” ότι τη λύση θα δώσει η... τρόικα, αναγορεύοντας τα πάντα σε “εκ των ων ουκ άνευ” προϋποθέσεις για τη νέα σύμβαση. Και τότε ο Αντ. Σαμαράς θα πρέπει να ψάξει αλλού για “κόκκινες γραμμές”.
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: