Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Ψηφοθηρικές ευχές...


Του Γιάννη Καρδαρά*
Στις 13.42 ώρα της 29.12.2011 έλαβα κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο με την ένδειξη προσωπικός αριθμός (απόκρυψη) και μια γυναικεία φωνή μου είπε ότι τηλεφωνεί από το υπουργείο Παιδείας και ότι εκπροσωπεί τον νυν αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και διορισμένο από τη Νέα Δημοκρατία κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος μου εύχεται «Χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2012».

Ευχαρίστησα την άγνωστη κυρία, αλλά τις υπέβαλα τρεις ερωτήσεις. Η μία ήταν: πώς γνωρίζει τον αριθμό του κινητού μου και αυτή μου απάντησε από τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Η δεύτερη ερώτηση ήταν εάν τα τηλεφωνήματα σε κινητά για ευχές γίνονται και χρεώνονται στο υπουργείο Παιδείας, και δεν μου απάντησε. Και η τρίτη ερώτηση ήταν εάν γίνονται προς πολίτες, όπως η περίπτωσή μου, που δεν γνωρίζουν τον κ. Αρβανιτόπουλο ούτε κατʼ όψιν, ή γίνονται μόνο σε γνωστούς του, και η απάντηση της ευγενικής κυρίας ήταν ότι αυτό δεν το γνωρίζει.
Εκείνη ακριβώς την ώρα εισήλθα σε ένα κατάστημα της οδού Κολοκοτρώνη στον Πειραιά και ανέφερα το γεγονός χαριτολογώντας ότι εξακολουθούν οι πολιτευτές τηλεφωνικές ευχές σε αγνώστους και, ω! του θαύματος, βρέθηκαν δύο συνταξιούχοι (ο ένας ήταν ιατρός), πελάτες του καταστήματος, οι οποίοι επίσης είχαν δεχθεί τηλεφωνικές ευχές στα κινητά τους ενώ δεν γνώριζαν τον κ. υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Στις 18.33 ώρα της 29.12.2011 στο δικηγορικό μου γραφείο ο ανιψιός μου, επίσης δικηγόρος, αλλά και άλλοι συνεργάτες, έλαβαν, σε διαφορετικές ώρες, και εκείνοι τηλεφωνικές ευχές στα κινητά τους. Σημειώστε ότι στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς είναι εγγεγραμμένοι 3.000 δικηγόροι!
Νομίζω ότι σε περιόδους πάρα πολύ δύσκολες για τους περισσότερους πολίτες οι παλαιοκομματικές αυτές πρακτικές και οι πελατειακές σχέσεις πρέπει να στηλιτεύονται και να καταγγέλλονται, αλλά παράλληλα αποδεικνύουν στους πολίτες ότι τίποτα δεν θα αλλάξει εάν ψηφίσουν τα πολιτικά κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που έφεραν την Ελλάδα στο χάος και τους πολίτες στην ανέχεια.* Ο Γιάννης Καρδαράς είναι δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος με τη "Συμμαχία στον Πειραιά".
Αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: