Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝ: "Η ημερομηνία των εκλογών γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους"

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
 Η ημερομηνία των εκλογών γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ  ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια στιγμή που κανείς τους δεν αμφισβητεί ούτε κατ’ ελάχιστο το περιεχόμενο της μνημονιακής πολιτικής.  Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ , καθώς και το ακροδεξιό λαϊκιστικό συμπλήρωμα τους, το ΛΑΟΣ, φοβούνται τις κάλπες όπως ο διάολος το λιβάνι . Συνειδητοποιούν πως καθημερινά  διαμορφώνεται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που διεκδικεί  μια άλλη πορεία για τον τόπο, αμφισβητώντας τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα και τις συντηρητικές πολιτικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π.Σκουρλέτης, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. 




Η ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά συμβάλλοντας με την ενωτική της δράση στη διαμόρφωση ενός πλατιού αντιμνημονιακού - αντινεοφιλελεύθερου μετώπου  θα σταθεί στο πλάι του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για την συγκρότηση μας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΛΜΑΖ

[φωτο]
Αφού εξασφάλισαν την ατιμωρησία των πολιτικών, τώρα πάνε να «βγάλουν λάδι» και τον Εφραίμ! Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο καταλήγει σε ένα μεγάλο φιάσκο. Αντί για την ισχύ του δικαίου, βασιλεύει δυστυχώς το δίκαιο των ισχυρών.
Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει εξηγήσεις και στοιχεία τόσο από τον κ. Γιλμάζ όσο και από την τουρκική κυβέρνηση. Αλλά επίσης να μην ξεχνάμε ότι στα καμένα δάση συνήθως χτίζουν όχι ξένοι πράκτορες αλλά Έλληνες καταπατητές».

Στη Βουλή με πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαδημούλη το θέμα της καταχρηστικής εφαρμογής του άρθρου 99 από τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το φαινόμενο της μαζικής καταχρηστικής εφαρμογής του άρθρου 99 από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγαλοφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να αποφύγουν τις φοροδοτικές και άλλες νομικές τους υποχρεώσεις. Ο Δ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι αυτό το φαινόμενο που πλήττει ευθέως τα συμφέροντα του δημοσίου πολλαπλασιάστηκε μετά τη πρόσφατη τροποποίηση της σχετικής διάταξης το Σεπτέμβρη του 2011. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις και στοιχεία για την έκταση του φαινομένου και κυρίως ρωτά την κυβέρνηση για το πότε και πώς σκοπεύει να κλείσει τη μαύρη τρύπα που επιτρέπει σε επιτήδειους να αποφεύγουν τις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις αλλά και τις υπόλοιπες συνέπειες του νόμου.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Ερώτηση
Προς τους  κ.κ. Υπουργούς
Οικονομικών
Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 από τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου
Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται το φαινόμενο πλήθος επώνυμων και μη που  έχουν σημαντικές οφειλές στο Δημόσιο συνήθως πολλών εκατομμυρίων να προσφεύγουν στο άρθρο 99 όχι για διασώσουν τις εταιρείες τους αλλά για να χρησιμοποιήσουν τα «παραθυράκια» του νόμου που τους εξασφαλίζουν ασυλία απέναντι στις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές. 
Τελικά πολλοί απ’ αυτούς που συλλαμβάνονται  αφήνονται τελικά ελεύθεροι επειδή οι εταιρείες τους έχουν προλάβει να υπαχθούν στο άρθρο 99 και επομένως αναστέλλεται κάθε διωκτικό μέτρο εναντίον τους.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε σύσκεψη που οποία έγινε υπό την προεδρία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε (16-12-2011), τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές αρχές κατά την εφαρμογή των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής. Για παράδειγμα, η δυσλειτουργία του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει, αλλά και η νομοθετική αδυναμία να οδηγηθούν οι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου στη φυλακή.
Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα το οποίο με την σημερινή του μορφή – όπως τροποποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 - περιέχει «παραθυράκια» που επιτρέπουν την καταχρηστική του εφαρμογή.
Ερωτώνται οι   κ. κ. Υπουργοί:
•    Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η  κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου;
•    Τίνος εισήγηση ήταν η τροποποίηση του άρθρου 99 τον Σεπτέμβριο του 2011 στην σημερινή του μορφή; Με ποιο σκεπτικό έγινε; Πόσες εταιρείες έχουν προσφύγει σε αυτό από τότε μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2011;
•    Για ποιο λόγο μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν συλλήψεις μεγαλοφειλετών, ενώ το επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να αφήνεται να αυξάνεται το χρέος τους προς το Δημόσιο ανεξέλεγκτα; 
Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτρης Παπαδημούλης

Δήλωση του βουλευτή Πειραιά και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ , Θοδωρή Δρίτσα, σχετικά με τις εξελίξεις για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ

ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Δήλωση του βουλευτή Πειραιά  και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ , Θοδωρή Δρίτσα μέλους τότε της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, σχετικά με τις εξελίξεις για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ .
«Ως κατηγορούμενος ο ηγούμενος Εφραίμ έχει όλα τα δικαιώματα που πρέπει να έχει κάθε κατηγορούμενος. Ας τα ασκήσει. Αλλά ως κατηγορούμενος. Η επίκληση του τεκμηρίου αθωότητας δεν σημαίνει ότι είναι από τώρα αθώος.
Για να κριθεί η νομιμότητα ή η αυστηρότητα της προφυλάκισής του, το Συμβούλιο Εφετών πρέπει άμεσα να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό της απόφασής του. Διαφορετικά ο καθείς μπορεί να «ψαρεύει» σε θολά νερά.
Το πιο αξιοπρόσεκτο πάντως, χωρίς να είναι και περίεργο, είναι το πόσα και ποια «ανιδιοτελή» συμφέροντα ενεργοποιήθηκαν για να υπερασπιστούν όχι μόνο τον Εφραίμ, αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μονής! Ο Πούτιν, ο ΣΚΑΪ, ο Καρατζαφέρης – που άλλα έλεγε παλιότερα και άλλα λέει τώρα -, ο Μητσοτάκης, η ελληνική Εκκλησία και η Σύνοδος των Μονών του Αγίου Όρους. Οι εμπλεκόμενες Τράπεζες και οι περιβόητες εξωχώριες εταιρείες ακόμα δεν πήραν θέση… .
Είναι απαράδεκτη πάντως η κυβερνητική ανοχή στην ευθεία παρέμβαση της Ρωσίας του Πούτιν στα εσωτερικά της χώρας μας.
Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι το διακομματικό σκάνδαλο Βατοπεδίου κορυφώθηκε μεν επί Ν.Δ. με την υπόθεση των ανταλλαγών, αλλά θεμελιώθηκε από την εξοργιστική παράλειψη υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, από του υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με συνεχιστές του υπουργούς της Ν.Δ.. Οι πολιτικές ευθύνες δεν αποδόθηκαν, οι ποινικές παραγράφτηκαν.
Υποτίθεται πως το ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να διεκδικεί τη Βιστωνίδα μετά την Αγωγή που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου. Ποιοι και πώς φροντίζουν δύο χρόνια μετά για τη δικαίωση του ελληνικού Δημοσίου;».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ, 28/12, ώρα 10:30 πμ

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το Πολυιατρείο Αθήνας των Γιατρών του Κόσμου, την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, στις 10:30 π.μ.   (Σαπφούς 12).





Δεν υπάρχουν σχόλια: