Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο δρόμος για την κοινωνία των εργαζομένων είναι ο δρόμος της ανατροπής!




Η τρομοκρατία της «χρεοκοπίας» καλλιεργείται συστηματικά και μεθοδικά τους τελευταίους μήνες. Σήμερα έχουμε την απόφαση της Συνόδου κορυφής, βλ. της λυκοσυμμαχίας στην Ε.Ε. και των αγορών που μας ρίχνουν στα «μαλακά», έτσι τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να το παρουσιάσουν, με μόνο «δέκα χρόνια λιτότητα» και μετά όλα μπορεί να πάνε καλύτερα. Η συζήτηση και η μοιρολατρία επί του προκειμένου είναι το σχέδιο που θα αρχίσει να εκτυλίσσεται με τη βοήθεια όσων διαθέσιμων μέσων μπορεί να έχει σήμερα το σύστημα. Το πολιτικό προσωπικό, τα ΜΜΕ, οι εφήμεροι οικονομολόγοι, παπαγάλοι και φτωχοδιάβολοι θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν κλίμα προκειμένου να περιορίσουν τις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις που καθημερινά θα μεγαλώνουν. Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό: Προσπάθησαν να περισώσουν τις αγορές, (τους) υποσχέθηκαν και θα δώσουν άφθονο χρήμα στους τραπεζίτες, προφανώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τους ενδιαφέρουν, ούτε τα μεροκάματα, ούτε οι κοινωνικές παροχές, τίποτα.
Έθεσαν υπό «επιτροπεία» την Ελλάδα; Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε η κοινωνία των εργαζομένων τον έλεγχο;;; Οι εργαζόμενοι έστηναν ολυμπιακούς αγώνες; Οι εργαζόμενοι αγόραζαν δομημένα ομόλογα; Ποιοι έκαναν τους πολεμικούς εξοπλισμούς; Ποιοι ισοπέδωσαν κοινωνικά και εργασιακά κεκτημένα; Που είναι ο πλούτος της ανάπτυξης τα τελευταία τριάντα χρόνια; Ποιοι έχουν χρέος; Ποιοι έχουν κρίση;
Η συζήτηση περί χρέους και χρεοκοπίας δεν μπορεί να αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα. Η μοιρολατρία και η καθημερινή ανάλυση για τα νέα μέτρα, τις μειώσεις των μισθών, το κουτσούρεμα των συντάξεων, την κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων, ρίχνει νερό στο μύλο που επιδιώκει να αλέσει την κοινωνία για να κερδίσει και να συσσωρεύσει περισσότερα πλούτη για το κεφάλαιο. Καλλιεργεί την ηττοπάθεια και τον ατομισμό, οδηγεί μαθηματικά στην υποταγή.
Ο δρόμος για την κοινωνία των εργαζομένων είναι ο δρόμος της ανατροπής. Συζητούμε, αποφασίζουμε, σχεδιάζουμε τη δική μας οργάνωση και παίρνουμε τη ζωή, που μας ανήκει, στα χέρια μας. Η εποχή της ανάθεσης και των κάθε λογής σωτήρων έχει τελειώσει και αποδείχτηκε η μεγαλύτερη παγίδα για την κοινωνία. Οργανώνουμε την αντίστασή μας, εντάσσουμε την ατομική μας αντίθεση στη συλλογική αντίσταση. Συζητάμε μόνο για το πώς θα τους ανατρέψουμε. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: