Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου η δίκη του Φωτόπουλου



Μετά την επεισοδιακή σύλληψή του, στο εδώλιο του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αναμένεται να καθίσει σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος. Μαζί του ακόμη εννέα συνδικαλιστές της επιχείρησης και πέντε πολίτες, που κατηγορούνται για την κατάληψη στο κτίριο της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί μήνυση εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΗ που κατήγγειλε την τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος και ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Αμέσως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση να εποπτεύσει της προκαταρκτικής εξέτασης, αναθέτοντας τη διενέργειά της στην αστυνομία.
Οι κατηγορούμενοι τελικά συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας και ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον και το αδίκημα της αντίστασης. Η δίκη είχε αναβληθεί λόγω απουσίας των περισσοτέρων μαρτύρων τόσο από τις διευθύνσεις της ΔΕΗ, όσο και από την αστυνομία.
Πηγή tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: