Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Αγ. Δημήτριος ανάμεσα στους 126 Δήμους που υπέγραψαν την «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»




H Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες


 
Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή υπογραφής της«Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες» με την οποία 126 Δήμοι, ανάμεσα τους και ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης των πολιτικών τους.

Στην τελετή απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κΚώστας Ασκούνης ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στις άνισες συνθήκες εργασίας των δύο φύλων, τόνισε ότι αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη να σχεδιαστούν πρόσθετα στρατηγικά προγράμματα που να κατοχυρώνουν τα θεσμικά δικαιώματα και να διασφαλίζουν την ουσιαστική συμβολή των γυναικών στην κοινωνική συνοχή της χώρας μας.
Την επόμενη μέρα της υπογραφής, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, στο πλαίσιο της οποίας η Δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου, κ. Μαρία Ανδρούτσου ήταν εισηγήτρια στη θεματική ενότητα «Οδηγός εφαρμογής: παροχή Υπηρεσιών προς τους / τις πολίτες».


Η κ. Ανδρούτσου έκανε αναφορά στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και με ποιους τρόπους συμβάλλουν  οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων σε αυτό, στην υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, καθώς επίσης και στη στήριξη των γυναικών από την τοπική αυτοδιοίκηση για την επίτευξη του συνδυασµού επαγγελµατικής και οικογενειακής ζωής. Κυρίως όμωςαναφέρθηκε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση της κοινωνικής οικονομίας για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών, στο πλαίσιο του νέου θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα σε άνεργες γυναίκες να ιδρύσουν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις με στόχο παρεχόμενες υπηρεσίες κυρίως σε θέματα φροντίδας ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ ή παιδιών σε τοπικό επίπεδο, με την εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ.
Κατεβάστε εδώ την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: