Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Διεκόπη για 9/12 η δίκη των υπευθύνων του περιοδικού "Focus"

Ξεκινά η δίκη σήμερα (29/11) για το εξώφυλλο του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου
Διακόπηκε για τις 9 Δεκεμβρίου η δίκη των Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.


Οι κατηγορίες αφορούν το εξώφυλλο της 22 Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες».

Από τους συνολικά 13 κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι 7 στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Για τους υπόλοιπους 6 κατηγορουμένους, η υπόθεση διαχωρίστηκε.

Σύμφωνα πάντως με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων το δημοσίευμα, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι έχει «ενοχλητικό» περιεχόμενο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο ελευθερίας του Τύπου.

Διαμετρικά αντίθετη άποψη εκφράζει ωστόσο ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης, ο οποίος υποστηρίζει πως πρόκειται για μεθοδευμένο και κατάπτυστο δημοσίευμα, με το οποίο ισοπεδώνονται τα πάντα και χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι έλληνες απατεώνες, στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, οι οποίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Π. Στ. 
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: