Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ -Η Alpha-Eurobank θα κάνει τη διαφορά



Ο Γ. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι "κάνουμε μία νέα αρχή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες των Βαλκανίων. Πιστεύουμε ότι σε δύο με τρία χρόνια θα έχουμε γυρίσει σελίδα"

Ο προεδρος Γιάννης Κωστόπουλος (δεξιά) και ο διευθύνων σύμβουλος της νέας τράπεζας Alpha-Eurobank Νίκος Νανόπουλος
Ο προεδρος Γιάννης Κωστόπουλος (δεξιά) και ο διευθύνων σύμβουλος της νέας τράπεζας Alpha-Eurobank Νίκος Νανόπουλος
Ελπίζω τώρα με τη νέα κυβέρνηση να συμμαζευτούν λίγο τα πράγματα, δήλωσε χθες από το βήμα της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης της Alpha Bank ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γιάννης Κωστόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι με τη Eurobank "κάνουμε μία νέα αρχή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με στόχο τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες των Βαλκανίων. Πιστεύουμε ότι σε δύο με τρία χρόνια θα έχουμε γυρίσει σελίδα. Πιστεύω ότι το νέο σχήμα θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα του αύριο".
Και τοποθέτησε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του νέου σχήματος την άνοιξη του 2012, ενώ την ίδια περίοδο θα καθοριστεί και το ακριβές ύψος της αύξησης.
Την ίδια ώρα, στην επαναληπτική γενική συνέλευση της Eurobank ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Νικόλαος Νανόπουλος τόνισε: "Η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ιδιωτικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι μια ιστορική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα, ενισχύει τις προοπτικές αντιμετώπισης της κρίσης, ισχυροποιεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας και δίνει ένα θετικό μήνυμα προοπτικής συνολικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία".
Ο κ. Νανόπουλος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας πως "ουδέποτε οι τράπεζες υπονόμευσαν την αξιοπιστία της χώρας και στηρίζουν την προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να βγει από την κρίση.
Ειδικά από το ξέσπασμα της κρίσης διεύρυναν τη συμμετοχή τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, η οποία σήμερα διαμορφώνεται στο 8% έως 12% του ενεργητικού τους" υπογράμμισε ο κ. Νανόπουλος.
Οι μέτοχοι και των δύο τραπεζών ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τη συγχώνευσή τους, από την οποία θα "γεννηθεί" η νέα τράπεζα Alpha- Eurobank, που θα είναι η 23η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρωζώνη με συνολικό ενεργητικό 145 δισ. ευρώ, 98 δισ. ευρώ χορηγήσεις και 68 δισ. ευρώ καταθέσεις, θα διαθέτει δίκτυο 2.300 καταστημάτων και 34.000 εργαζομένους.
Απαντώντας στους μετόχους της τράπεζας που έκαναν παράπονα για την υποχώρηση των μετοχών, ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε ότι "εδώ που έφτασαν οι μετοχές δεν θα ξαναδούμε τις τιμές του παρελθόντος" και ακόμα σημείωσε: Δεν δώσαμε "στραβά" δάνεια, το πρόβλημα των τραπεζών οφείλεται στα ομόλογα και στις χρηματοδοτήσεις του δημόσιου τομέα.
Σημειώνουμε ότι οι διαδικασίες για τη νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο.
Εφη Καραγεώργου ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: