Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αδωνης Γεωργιάδης Υφυπουργός: «Αν γίνουν αύριο εκλογές, έχει κάποιος αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα»



Συνέντευξη 'εδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υφυπουργός και Βουλευτής ΛΑΟΣ στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στο ράδιο 9:
Αν έχει παραγγείλει κοστούμι:«Έχω τα κοστούμια που φοράω, τα δικά μου, δεν έχω άλλα κοστούμια. Εγώ είμαι πάντα στη λογική ότι οι άνθρωποι πρέπει να αρκούνται σε αυτά που έχουν και να μην έχουν συνέχεια όρεξη για περισσότερα πράγματα».

Για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ:«Εμείς λέμε από την πρώτη στιγμή ότι αν θέλουν να φτιάξουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, δηλαδή πραγματική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει, σε αυτό πραγματικά θα συμβάλουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Εάν θέλουν να φτιάξουν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν νομίζω ότι έχουμε κανένα λόγο να μπλέξουμε εμείς σε αυτό. Εμείς θέλουμε πολιτική κυβέρνηση, πραγματική, αυτό ζητάμε εδώ και 18 μήνες. Θέλουμε και πιστεύουμε ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο και βλέπουμε ότι δυστυχώς τα δυο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να σπαταλούν το χρόνο μιας χώρας που δεν τον έχει. Αντιλαμβάνεται τώρα ο κόσμος ότι αυτοί στους οποίους έχουμε αναθέσει τις ευθύνες του μέλλοντός μας είναι τελικά πολύ λίγοι για αυτά τα αξιώματα και για αυτή την ευθύνη; Αντιλαμβάνονται ότι η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και τα δυο κόμματα ακόμη ασχολούνται με το πώς δεν θα χάσουν ψήφους και πώς θα ανέβει ο επόμενος στην επόμενη δημοσκόπηση; Ότι η ΝΔ νομίζει ότι θα μπορέσει να μπει στο κάδρο χωρίς να λερωθεί; Σαν να θέλει να μπει ένας με κοστούμι σε ένα αλευρόμυλο και να θέλει να μην λερωθεί καθόλου. Ε, δεν γίνεται αυτό. Η αρχική συμφωνία ήταν ήδη ένα λάθος διότι εφόσον ήθελαν να έχουν κι άλλους στην κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν καλέσει και τους υπολοίπους να τους ρωτήσουν, δεν είναι λογικό αυτό; Το κρίσιμο για μας είναι να πειστούμε ότι θέλουν να κάνουν δουλειά. Αν μας πείσουν, έχει πει ο πρόεδρός μας και το λέμε όλοι από την πρώτη μέρα ότι εμείς δεν φοβόμαστε ούτε το πολιτικό κόστος ούτε το να λερωθούμε ούτε τίποτα.  Ο πολιτικός από τη στιγμή που ζητάει την ψήφο του κόσμου πρέπει να έχει αποφασίσει ότι θα αναλάβει ευθύνες άρα τέτοιος φόβος για μας δεν υπάρχει».

Για τις εκλογές:«Αν γίνουν αύριο εκλογές, έχει κάποιος αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα; Με βάση το εκλογικό σύστημα που έχουμε, αυτοί οι δύο με τα χαμηλότερα ποσοστά παίρνουν 180 έδρες. Από τη στιγμή που συμμετέχουν και τα δυο κόμματα το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης έχει λήξει, δεν υπάρχει. Εγώ είμαι επιχειρηματίας, είμαι πρακτικός άνθρωπος, με ενδιαφέρει μόνο πώς θα σώσουμε την πατρίδα και η πατρίδα δεν θα σωθεί ούτε με αμπελοφιλοσοφίες ούτε με θεωρητικολογίες. Οι εκλογές αυτή τη στιγμή εφόσον συμμετέχουν και οι δύο είναι για να χάσουμε χρόνο και η Ελλάδα χρόνο για χάσιμο δεν έχει, είναι πολυτέλεια».

Ακούστε τη συνέντευξη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: