Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Έργα τέχνης ειδικά για τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων


Έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις οθόνες των κινητών τηλεφώνων προσφέρονται για αγορά και κατέβασμα από τον Ντέμιεν Χερστ, την Τρέισι Έμιν, τον Βιμ Βέντερς και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Μέσω του νεοσύστατου δικτυακού τόπου s[edition], οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν τα ψηφιακά έργα για 5 έως 500 λίρες (5,8 έως 580 ευρώ) και να τα προβάλλουν στο κινητό, τον υπολογιστή-ταμπλέτα ή την τηλεόραση του σπιτιού τους.

Μέσα σε μόλις μία ημέρα από τα εγκαίνια του ηλεκτρονικού καταστήματος την Πέμπτη, 18 αγοραστές είχαν κατεβάσει το ακριβότερο από τα διαθέσιμα έργα, το For Heaven's Sake του αμφιλεγόμενου Ντέμιεν Χερστ.

Πρόκειται για ένα βίντεο των 500 λιρών που δείχνει τα διάσημα διαμαντένια κρανία του καλλιτέχνη.

«Μου αρέσει η ιδέα των πρωτότυπων έργων που πωλούνται απευθείας στο κοινό σε χαμηλές τιμές» σχολίασε η Τρέισι Έμιν, μέλος του κινήματος των Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών, στο οποίο ανήκει και ο Χερστ.

Μέσω του s[edition], η Έμιν προσφέρει αρκετές παραλλαγές των έργων της με φώτα νέον που προβάλλουν σλόγκαν και προκλητικά μηνύματα.

Τα «πραγματικά» έργα της τιμώνται γύρω στις 60.000 λίρες, ενώ σε ψηφιακή μορφή για το κινητό τηλέφωνο κοστίζουν περίπου 50.

Όπως αφήνουν να εννοηθεί οι όροι χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος, οι αγοραστές θα μπορούν στο μέλλον να εμπορεύονται τα έργα που απέκτησαν μέσω μιας εσωτερικής αγοράς.


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: