Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση για τη γη και την τροφή στο Ελληνικό



Με πρωτοβουλία του «αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό» διοργανώνεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ολοήμερη εκδήλωση με θέμα: «Συνάντηση για τη γη και την τροφή». Καλεσμένος της πρωτοβουλίας είναι μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτης Σαϊτανούδης από το ΠΕΛΙΤΙ.
Η εκδήλωση ξεκινά από τις 10.00 πμ και θα διαρκέσει έως 18.00 μμ. Θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη Βάση, πρόσβαση από την Λεωφ. Βουλιαγμένης) και θα συμμετάσχουν μέλη συλλογικοτήτων από το “Πελίτι”, τον “Βοτανικό Κήπο” Πετρούπολης, τη “Νέα Γουϊνέα”, το “Πάρκο Ναυαρίνου”, την “θεματική για την Άμεση Δημοκρατία” της Πλατείας Συντάγματος, κ.ά.
Θα ξεκινήσουν με εργαστήρια παρασκευής τυριού, άρτου, αλατιού βοτάνων,
σάλτσας και μερέντας, από τον Παναγιώτη Σαϊτανούδη, ο οποίος στη συνέχεια θα αναπτύξει το θέμα: “Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια” και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Αυτοοργανωμένες δραστηριότητες εναλλακτικής- αλληλέγγυας-κοινωνικής οικονομίας”.
Στις 14.30 θα υπάρξει συλλογική κουζίνα. Από τις 15.00 έως τις 18.00, η εκδήλωση μεταφέρεται στον χώρο του ” Αγρού” όπου θα δημιουργηθεί ένα κόμποστ, στα πλαίσια των πρακτικών εφαρμογών του Σεμινάριου Permaculture, που πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: