Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο λαός λέει «το μήλο κάτω από τη μηλιά» και προφανώς δεν έχει άδικο





Στα ίχνη του πατέρα του περπάτησε ο νεαρός εύελπις ο οποίος ηγήθηκε του «μίνι πραξικοπήματος» χουντικού χαρακτήρα στη Σχολή Ευελπίδων κατά τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2011.

Ο λαός λέει «το μήλο κάτω από τη μηλιά» και προφανώς δεν έχει άδικο ούτε στην περίπτωση της οικογένειας Σαραντάτου.

Ήταν το 1982, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές του 1981. Ο νεαρός εύελπις, και αυτός αρχηγός της τάξης των τελειοφοίτων της σχολής Ευελπίδων όπως και σήμερα ο γιος του, σε μια έξαρση αρρωστημένου εθνικο- πατριωτισμού είχε διατάξει συμμαθητή του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο Κομμουνισμός». Ο νεαρός είχε αρνηθεί διότι, βλέπετε, καταγόταν από αριστερή οικογένεια. Έγινε σούσουρο τότε… 

Και το στέλεχος του Κ.Κ.Ε., Κώστας Κάππος είχε παρέμβη στην υπόθεση. Το στράτευμα τότε, δεν είχε φροντίσει να αποτάξει τον πατέρα Σαραντάτο και σήμερα, περήφανος για τις ενέργειες του γιου του προφανώς, υπηρετεί ως ανώτερος αξιωματικός στο Σουφλί, με το βαθμό του ταξίαρχου. Αν τότε τον είχαν αποτάξει τώρα ο γιος του δεν θα προέβαινε στα γνωστά του καμώματα στη Σχολή Ευελπίδων, ούτε θα προΐστατο της -επί της ουσίας- στάσης στην καρδιά της Σχολής, τραγουδώντας τον ύμνο της Απριλιανής Χούντας. 

Όμως η ιστορία δεν σταματά ούτε εδώ. Από τον εγγονό στον πατέρα και από τον πατέρα στον παππού, διότι, ως φαίνεται, οι Σαραντάτοι έχουν παράδοση στις ακροδεξιές πεποιθήσεις τους.

Ε λοιπόν, όταν το 1982 ο -νεαρός τότε- σημερινός ταξίαρχος προσπαθούσε να ταπεινώσει συμμαθητή του, αριστερών φρονημάτων, η τότε ηγεσία είχε αποτάξει τον πατέρα του, παππού του σημερινού εύελπι. 

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι ο ταξίαρχος Σαραντάτος που σήμερα υπηρετεί στο Σουφλί, πατέρας του εύελπι Σαραντάτου ο οποίος απασχολεί την κοινή γνώμη με τις χουντικές του πεποιθήσεις, υπηρέτησε στο γραφείο του Βαγγέλη Μεΐμαράκη, υπουργού Άμυνας της Ν.Δ. και ηγετικού στελέχους του κόμματος. 

Το ότι στο στράτευμα εμφανίζονται κατά καιρούς ακροδεξιά και χουντικά «μπουμπούκια» δεν αιφνιδιάζει. Είναι γνωστό και αυτό δυστυχώς συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις όλου του κόσμου. Το ότι όμως ακροδεξιά τέτοια στοιχεία επιβραβεύονται με μεταθέσεις ώστε να υπηρετήσουν πλησίον των υπουργών είναι ατόπημα αλλά και πολιτικό ολίσθημα. Να τον χαίρεται τον Σαραντάτο του ο. κ. Μεΐμαράκης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημερινός υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση συνεργασίας έπραξε όπως έπρεπε και ζήτησε από τα πειθαρχικά όργανα του στρατεύματος και της Σχολής Ευελπίδων ιδιαίτερα να συνεδριάσουν με το ερώτημα της απόταξης του νεαρού εύελπι, ο οποίος θρασύτατα προκαλεί την κοινή γνώμη και το δημοκρατικό αίσθημα αυτού του λαού. Αν και οι προκάτοχοί του είχαν κάνει το ίδιο, ενδεχομένως να είχαμε και πολύ λιγότερους Σαραντάτους στις τάξεις της Σχολής Ευελπίδων...

Το χρονικό του Εύελπι Σαραντάτου

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εύελπις πρωτοστατεί σε παρόμοιου τύπου περιστατικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο νεαρός αυτός ήταν εκείνος που παράκουσε τις διαταγές και παρέλασε με ομάδα συμφοιτητών του την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή».
ΠΗΓΗzougla.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:Αποτάσσεται από τη Σχολή Ευελπίδων Εύελπις που τραγουδούσε τραγούδια της Χούντας στην επέτειο του Πολυτεχνείου



Δεν υπάρχουν σχόλια: