Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΕΚ: Αντιδράσεις για τον Τουρκικό κολοσσό



Ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την τουρκική εταιρεία, "Sabanci Holding", ωστόσο, έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ.

Ο υπό παραίτηση πρόεδρος της Ένωσης, πάντως, συζητάει με εκπροσώπους της τουρκικής εταιρείας. Για την ώρα δεν υπάρχει βέβαια επίσημη πρόταση, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι την Τετάρτη (30/11) θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις των τούρκων επενδυτών.
Αυτό είναι και το ζητούμενο της διοίκησης βέβαια, ώστε να έχει κάτι ουσιαστικό να συζητήσει στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής (02/12).
Ο όμιλος Sabanci αποτελεί µία από τις µεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες της Τουρκίας με περσινό τζίρο 13 δισ. δολαρίων και καθαρό κέρδος 3 δισ. δολαρίων.
Είναι µητρική εταιρεία που έχει υπό τη σκέπη της δεκάδες άλλες θυγατρικές, στεγάζεται κοντά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και η πλατεία Σαµπάνσι, όπου βρίσκονται τα γραφεία της, είναι γνωστή για τους δίδυµους ουρανοξύστες.
Συνεργάζεται και µε άλλες εταιρείες-κολοσσούς, όπως η Mitsubishi, η Αviva, οι όµιλοι σούπερ µάρκετ Carrefour και Dia, η Citigroup, η Philip Morris, ο ξενοδοχειακός οργανισµός Hilton International, η παγκοσµίου βεληνεκούς τσιµεντοβιοµηχανία Heidelberg Cement και η εταιρεία ελαστικών Bridgestone.
Στην ΑΕΚ, πάντως, εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις, αράβων και κινέζων επενδυτών.
Από: Sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: