Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στους φαρμακοποιούς το δικαίωμα της επιλογής φαρμάκων, της Βασιλικής Αγγουρίδη



Το δικαίωμα αντικατάστασης ενός φαρμάκου με άλλο ισοδύναμο, αναμένεται αποκτήσουν σύντομα οι φαρμακοποιοί καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε θετικό και ευπρόσδεκτο σχετικο αίτημά τους, αναθέτοντας την επεξεργασία του στη νομική υπηρεσία του υπουργείου.

Το αίτημα εκφράστηκε στη συνάντηση που είχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με τον υπουργό Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε φάρμακα που δημιουργούνται και από την άρνηση πολλών φαρμακευτικών εταιρειών να χορηγήσουν με πίστωση φάρμακα και ενώ συνεχίζουν πολλά ασφαλιστικά ταμεία να οφείλουν μεγάλα ποσά στους φαρμακοποιούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο ,το Ταμείο της ΔΕΗ που έχει να πληρώσει από τον Απρίλιο.
Σε οτι αφορά, στην απελευθέρωση του ωραρίου ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το μέτρο δίνει τη δυνατότητα να είναι ελεύθερη η αγορά για το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης αλυσίδων φαρμακειών. «Όσο θα είμαι υπουργός αυτό δεν πρόκειται να γίνει» υποστήριξε. Πάντως, εκπρόσωποι φαρμακευτικών συλλόγων υποστήριξαν πως η ανταπόκριση στο μέτρο ήταν μικρή, αντιπρότειναν αύξηση των εφημερευόντων φαρμακείων, πρακτική που έχουν εφαρμόσει ήδη πολλές περιοχές, υποστηρίζοντας πως η απελευθέρωση θα οφελήσει τα μεγάλα φαρμακεία εις βάρος των μικρότερων.
ΠΗΓΗ radio9.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: