Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Συγκυβέρνηση δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό


Συγκυβέρνηση δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό
Συγκυβέρνηση πρότεινε ο Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο 
που λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή!




BBC: Ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί για να γίνει κυβέρνηση συνασπισμού
Το BBC επικαλούμενο πηγές από την Αθήνα αναφέρει ότι ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί και μετά θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας. Μάλιστα Όπως υποστηρίζει το  BBC ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν θα απαιτήσει θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.


Σύμφωνα με το newsbomb.gr oι δρόμοι που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο Παπανδρέου σε αυτό το υπουργικό συμβούλιοείναι δύο:
Εάν διαπιστώσει οργανωμένη κίνηση υπουργών εναντίον του για να του αφαιρέσουν το πρωθυπουργικό αξίωμα με τρόπο μειωτικό θα προχωρήσει στην πρόκληση: «Ρίξτε με,  με συγκεκριμένη ανακοίνωση και εξήγηση της αλλαγής που επιθυμείτε».
Ο δεύτερος δρόμος  είναι ο δρόμος της συνδιαλλαγής όπου θα εμφανιστεί μια κοινή συμφωνία υπουργών και πρωθυπουργού για μία μεταβατική κυβέρνηση  με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης η οποία θα γίνει αποδεκτή και από τον Γιώργο Παπανδρέου,  ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πλέον αλλά όχι ως πρωθυπουργό.
Όσοι συνάντησα τον Παπανδρέου πριν μπει στο υπουργικό συμβούλιο μιλάνε για μία τακτική«βλέποντας και κάνοντας»  με αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού ανάλογα με τη συμπεριφορά των υπουργών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: