Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Φορτισμένο κλίμα, και διιστάμενες απόψεις



Ένταση και διαφοροποιημένες απόψεις, επικρατούν τις τελευταίες ώρες, στα μέλη της ΚΟ της ΝΔ, -και όχι μόνο- για το αν η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συμμετάσχει και με πολιτικά πρόσωπα στο κυοφορούμενο κυβερνητικό σχήμα.
Μετά τις δυο το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Σαμαράς, αναχώρησε εσπευσμένα από τα γραφεία του κόμματος προς άγνωστη κατεύθυνση και επέστρεψε μετά από μία ώρα.
Η δυσκολία να συμμετάσχει η Ν.Δ. με πολιτικά πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια που καταβάλλει η ηγετική ομάδα να μην εμφανιστεί ότι υποστηρίζει την οικονομική πολιτική που εκπορεύεται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το νέο μνημόνιο που έρχεται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία της Ν.Δ., επί της Λεωφ. Συγγρού, έχουν «σπάσει» τα τηλεφώνα από μέλη, στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος.
Στους κόλπους της Ν.Δ. το κλίμα είναι φορτιοσμένο από την απόφαση του κ. Σαμαρά να συναινέσει και να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση και ήδη επικρατεί αναστάτωση και ένταση σε νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές, όπου ήδη έχουν υπάρξει και απειλές για παραιτήσεις, με προέδρους τους να ετοιμάζονται να παραδώσουν τις κομματικές ταυτότητες.
Στην Κ.Ο της Ν.Δ. καταγράφεται μεγάλη ένταση με βουλευτές να θέτουν ως «κόκκινη γραμμή» την μη συμμετοχή στελεχών και βουλευτών του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα των «πέντε» βουλευτών της Ν.Δ. που υποστρηρίζονται και από άλλους, επιμένουν ότι δεν μπορεί να μεσοβέζικη πολιτική και ότι οφείλει η ηγεσία του κόμματος να δώσει «πράσινο» φως να συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση και με πολιτικά στελέχη, στην μεταβατική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: