Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δεν είχε άλλη επιλογή ο Βαλβέρδε…



Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει γιατί δεν μπορεί να παίξει αλλιώς ο Βαλβέρδε απόψε στη Μασσαλία.


ΜΗΝ κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δεν είχε άλλη επιλογή ο Βαλβέρδε από αυτούς τους 11 που επέλεξε να παρατάξει εναντίον της Μαρσέϊγ (21:45, ΝΕΤ) .
Εντάξει, μέχρι τελευταία στιγμή το σκέφτεται ο κάθε προπονητής και μπορεί να αλλάξει γνώμη, είτε μαθαίνοντας κάτι που δεν περίμενε από τη σύνθεση του αντίπαλου, είτε βλέποντας κάποιον δικό του παίκτη να μην νιώθει καλά. Αλλά νομίζω ότι ο Ερνέστο τις αποφάσεις του τις έχει πάρει.
Όπως θα έχετε δει κι από το σχετικό ρεπορτάζ οι 11 θα είναι οι Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοντέστο, Φουστέρ, Χολέμπας, Τζιμπούρ και Μιραλάς.
Και ποιους άλλους να έβαζε ρε παιδιά, έχοντας εκτός δράσης Ιμπαγάσα, Ορμπάϊθ, Μακούν, τον Φέϊσα ουσιαστικά ανέτοιμο και τον Μόνχε να μην έχει δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ, αφού ήρθε Οκτώβρη μήνα;
Τον Γέστε; Μα τον είδαμε στο ντέρμπι. Μετά από απουσία εννιά εβδομάδων, με το ζόρι έβγαλε ένα ημίχρονο στο ντέρμπι. Είναι σαφές ότι δεν έχει ρυθμό να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια μπορεί να βρει ρυθμό, αλλά τώρα δεν έχει.
Τον Αμπντούν; Αφού όποτε τον βάζει, δεν κάνει τίποτα. Τι να λέμε τώρα. Μπορεί το παιδί αργότερα να βγει, αλλά τώρα δεν τραβάει.
Τον Φετφατζίδη; Μα δεν τον βάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα τον βάλει στο Τσάμπιονς Λιγκ, που πέφτουν κορμιά; Και μία φορά που τον έβαλε, με τον ΟΦΗ, δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο, για να είμαστε ειλικρινείς.
Τον Πάντελιτς; Αυτόν κι αν δεν τον βάζει καν στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι δέκα φορές πιο αργό από το Τ.Λ. Πως θα τον βάλει έξω;
Ποιοι άλλοι είναι στην 18άδα; Κοστάντσο και Ποτουρίδης. Άρα;
Κάποιοι σκέφτονται γιατί δεν βάζει Μανιάτη μπακ και Τοροσίδη χαφ. Είναι απλό. Πρώτον, δεν θέλει να χαλάσει κατά 50% την άμυνα, έχοντας την αλλάξει ήδη κατά 25% με τον Μαρκάνο αντί του Χολέμπας. Και δεύτερον, γιατί προφανέστατα δεν βλέπει ότι ο Τοροσίδης έχει αυτή την εποχή τα πνευμόνια και τα τρεξίματα για να παίξει στο κέντρο. Και σου λέει, «ας τον στη θέση του, μήπως βγει κιόλας από δεξιά και βγάλει καμιά σέντρα για τον Τζιμπούρ η, τον Φουστέρ».
Πολύ καλή κυκλοφορία, θεωρητικά, δεν μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός με αυτή την ενδεκάδα. Οπότε λογικά θα το πάει αλλιώς το ματς. Με όλο αμυντικογενείς παίκτες (συν Φουτέρ, Μιραλας, Τζιμπούρ για τη ζημιά μπροστά), πολλά ψηλά παιδιά για να αντιμετωπίσει τους καλούς Γάλλους αθλητές και τα καλά στημένα τους και σε πιο συντηρητικό τέμπο.

Από την άλλη πλευρά ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα παίξει και αυτός με το 4-2-3-1. Οι έντεκα που έχει επιλέξει ο Γάλλος τεχνικός είναι οι Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Μοράλ, Ντιαβαρά, Ενκουλού, Σεϊρού, Ντιαρά, Ρεμί, Αγιού, Βαλμπουενά.
Θα είναι δύσκολα, αλλά για να δούμε…  
ΠΗΓΗ gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: