Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Δ.Σ. για τη λαϊκή αγορά του Ελληνικού

 
Η λαϊκή αγορά του Ελληνικού γίνεται κάθε Πέμπτη, στις οδούς Τραπεζούντος και Αμαζόνων, πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται και ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, ψάχνει να βρει μια λύση στο θέμα. Οι κάτοικοι επιθυμούν η λύση να δοθεί με τη μεταφορά της λαϊκής στην οδό Πόντου, αλλά οι παραγωγοί αντιδρούν.
Πρόταση της διοίκησης είναι να δοκιμασθεί, η οδός Κολχίδος, με την οποία όμως οι εκπρόσωποι των κατοίκων  δεν ικανοποιούνται ως λύση του προβλήματος.


Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ., ο κ. Τσαρπαλής (Αναγέννηση) πρότεινε να ικανοποηθεί το αίτημα των κατοίκων και να μεταφερθεί η αγορά στην οδό Πόντου.
Η λαική αγορά είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται οι κανονισμοί λειτουργίας των αγορών και αυτό πρέπει να λύσουμε αντέτεινε  ο Αντιδήμαρχος Ν. Σούγελας.


Πρόταση Βλάχου


Ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Χρήστος Βλάχος πρότεινε να διεξάγεται η λαϊκή αγορά στην οδό Τραπεζούντος από την 1/10 έως το τέλος Ιανουαρίου. Εν συνεχεία στην οδό Αμαζόνων από αρχές Φεβρουαρίου έως  τέλος Μαΐου, και στην οδό Κολχίδος από αρχές Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου.
 Στην πρόταση Βλάχου συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Ζωγόπουλος.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Κωνσταντάτος πρότεινε διάφορες εναλλακτικές λύσεις, όπως τη ταράτσα του ΕΠΑΚ, δεδομένου ότι βάσει του νόμου "Καλλικράτης" τα σχολεία έχουν περάσει στη δικαιοδοσία των δήμων.

"Το θέμα της λαϊκής είναι ένα συνεχές σημείο αντιπαράθεσης και όποιο σημείο και αν προτείνουμε θα υπάρχουν αντιρρήσεις είπε ο Δήμαρχος Χ. Κορτζίδης. Ζητάμε να δοκιμασθεί η οδός Κολχίδος, ώστε να προσελκύσουμε κόσμο και από την Τερψιθέα. Επειδή όμως υπάρχουν αντιδράσεις προτείνουμε να ξανασυζητηθεί το θέμα από την Τοπική Κοινότητα Ελληνικού, και να αναβληθεί η συζήτηση του"

Η πρόεδρος του Τ.Σ. όμως κα Αδαμίδου εξέφρασε τις ενστάσεις της στο κατά πόσο είναι δυνατό να ξανασυζητηθεί το θέμα παρουσία πλήθους κόσμου, όπως είχε γίνει στη προηγούμενη συνεδρίαση του Τ.Σ. Ελληνικού, επισημαίνοντας ότι το θέμα έχει εξετασθεί ενδελεχώς.

 Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Ζωγόπουλος λαμβάνοντας το λόγο πρότεινε είτε να μεταφερθεί η λαική στην οδό Πόντου, είτε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος.
Τελικά το θέμα αναβλήθηκε, για να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: