Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεν θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ οι “πέντε” που συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ



Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ όσοι κινήθηκαν ερήμην του κόμματος και του προέδρου του για να προωθήσουν κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Πως έχει το θέμα:

Γράψαμε χθές, ότι την ώρα που ο Παπανδρέου έπεφτε και η κυβέρνηση του Μνημονίου γκρεμιζόταν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να δώσουν χείρα βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ συζητώντας με στελέχη και βουλευτές του τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Βρεττού, έγινε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Βάσω Παπανδρέου και οι βουλευτές της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ευάγγελος Αντώναρος, με αντικείμενο την συγκρότηση “κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”.
Σήμερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 διαμήνυσε ότι εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν ευοδωθεί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες, Πέμπτη, το non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία τους,
Το κείμενο συντάχθηκε αρχικά από μερικούς βουλευτές της ΝΔ και εν συνεχεία υπεγράφη από 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ο Ντίνος Βρεττός, ένας εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους της ΝΔ για την κίνηση αυτή.
Όπως είπε, χαρακτηριστικά, το θέμα ξεκίνησε από μια συζήτηση βουλευτών της ΝΔ έξω από το εντευκτήριο της Βουλής, οι οποίοι εξέφραζαν την άποψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Συμφώνησα με τους προβληματισμούς που εξέφραζαν και τους είπα πως αν το γράψετε, θα το συνυπογράψω και θα φέρω κι άλλους» ανέφερε ο κ. Βρεττός.
Την ώρα δηλαδή που όλοι οι βουλευτές της ΝΔ έπρεπε να είναι στοιχισμένοι στον αγώνα που δίνει η παράταξη για την σωτηρία της πατρίδας, ορισμένοι παίζουν προσωπικά και διαπλεκόμενα παιχνιδάκια.
Κατόπιν τούτου φαίνεται πως στην Συγγρού έχουν ήδη ληφθεί οι δέουσες αποφάσεις. Όσοι κινήθηκαν ερήμην της παράταξης και του Προέδρου της δεν θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές
Διαβάστε και το κείμενο της “πρωτοβουλίας”:http://www.antinews.gr/2011/11/04/131582/

Δεν υπάρχουν σχόλια: