Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Νέα προσφυγή της ΓΣΕΕ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας


Συμπληρωματική προσφυγή στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας κατά των μέτρων του πρόσφατου νόμου του υπουργείου Οικονομικών, (ν.4024/2011), κατέθεσε στις 18/11/2011 η ΓΣΕΕ.


Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του ILO και υποστηρίζει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί παραβιάζουν συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων που προστατεύονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ παραθέτει όλες τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τις οποίες εκτιμά ότι οδηγούν σε κατάργηση κρίσιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (δυσμενείς επιχειρησιακές ΣΣΕ, πλήρη αποδυνάμωση κλαδικών ΣΣΕ, περιεχόμενο διαιτησίας, ενώσεις προσώπων, κατάργηση ΣΣΕ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δραστικές μειώσεις μισθών, εφεδρεία) παράλληλα με τα άδικα και εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα.

Από τον Ιούλιο του 2010, η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει επανειλημμένα προς τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας κατά νομοθετικών μέτρων που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης και το δανεισμό της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: