Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κριστίν Λαγκάρντ: Το πρόβλημα της Ιταλίας είναι η έλλειψη αξιοπιστίας


"Το πρόβλημα που διακυβεύεται και το οποίο έχει προσδιοριστεί σαφώς τόσο από τις ιταλικές αρχές όσο και από τους εταίρους τους είναι η έλλειψη αξιοπιστίας των μέτρων που εξαγγέλθηκαν", δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη τύπου στις Κάννες, στο τέλος της συνόδου κορυφής της G20.


Η Ιταλία θα υποβάλλεται σε τακτικούς 3μηνιαίους ελέγχους από ΔΝΤ και Ε.Ε





Μετά την Ελλάδα και η Ιταλία πρόκειται να υποβάλλεται σε ελέγχους ανά τρίμηνο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ώστε οι προσπάθειες της χώρας για την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων να γίνουν πιο αξιόπιστες, ανακοίνωσαν ανώτατα στελέχη της ΕΕ σήμερα στο πλαίσιο της συνόδου τωνG20.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ επέμειναν ότι η Ιταλία ήταν εκείνη η οποία ζήτησε από το ΔΝΤ να επαληθεύει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.



Σε επίπεδο ρεκόρ τα ιταλικά σπρεντ




Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα ιταλικά σπρεντ όπου έφθασαν σήμερα σε ιστορικά υψηλό επίπεδο καθώς η Ρώμη τέθηκε υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Στις 17:08 ώρα Ελλάδας η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας ανήλθε στο 6,362%, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί χθες Πέμπτη όταν στο κλείσιμο είχε φτάσει το 6,194%. 


Πηγή radio9.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: