Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία» λέει ο Κ.Σκανδαλίδης


«Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές» γράφει σε άρθρο του στα Νέα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ.Σκανδαλίδης. 


Ο κ. Σκανδαλίδης επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε ένα πραγματικό νέο κόμμα να συνθέσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, δίνοντας οριστική απάντηση στην κρίση προσανατολισμού της χώρας», καθώς και σε «θεμελιακά ζητήματα που αφορούν τη νέα εθνική στρατηγική».

«Το ΠΑΣΟΚ και οι εν δυνάμει συμμαχικές δυνάμεις που αρνούνται τόσο τον αριστερό λαϊκισμό μιας ανεπίδοτης ελπίδας όσο και τον δεξιό λαϊκισμό που στο όνομα του μεταρρυθμισμού απεργάζονται από τα πάνω τη νέα μορφή και διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα οφείλουν να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς» επισημαίνει ο κ. Σκανδαλίδης στο άρθρο του, τονίζοντας: 

«Το πεδίο της μάχης καθορίζεται με την επιστροφή στη βάση όχι ως επιστροφή στο παρελθόν αλλά ως σημείο ενδοσκόπησης και αναζήτησης του κοινού στόχου και εκκίνησης της νέας πορείας. Μόνο έτσι οι διαδικασίες που πρότεινα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχουν νόημα. Αλλιώς από καλλιστεία είναι γεμάτες οι τηλεοράσεις απέναντι σε κοινό που απολαμβάνει μεν το θέαμα, είναι όμως παγερός θεατής των εξελίξεων. Και χωρίς τον λαό και η τελευταία ελπίδα θα έχει χαθεί. 'Οι καιροί ου μενετοί'.





Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί, εξέφρασε την Τρίτη ο Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει αφού έχει διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας και υπογράμμισε ότι πρώτος πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ.Παπανδρέου. Για τον ίδιο προσωπικά, ο Γ.Ραγκούσης επισήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα από τον Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του Κινήματος και υπ' αυτήν την έννοια δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ανέφερε πως κατά την εκτίμησή του δεν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που να μην έχει σκεφθεί ότι κάποια ημέρα θα εκτεθεί. Ωστόσο, όπως είπε, τον ίδιο προσωπικά ενδιαφέρει κυρίως η επόμενη ημέρα εκτός πολιτικής και το δικαίωμα να λέει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για το καλό της χώρας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως ο πρώτος που θα πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του είναι ο Γ.Παπανδρέου, καθώς κάτι τέτοιο είναι «δικαίωμα και υποχρέωσή του». Σημείωσε, πάντως, πως η κουβέντα αυτή δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν έχει διασφαλιστεί η Ελλάδα.

Προσωπικά, όπως είπε, δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα του Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε πως δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες που θα ανοίξουν στο ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν. 

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει» και πως «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του». Σημείωσε, πάντως, πως θα ήταν λάθος, ανιστόρητο και εξωπραγματικό να θεωρούμε ότι για όλα φταίει ο Γ.Παπανδρέου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας παρατήρησε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει, να επανιδρυθεί και τόνισε πως το κόμμα δεν θα αλλάξει, αν αλλάξει μόνο αρχηγό.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται έτσι, «δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, με λίγο λαϊκισμό και λίγη σοβαρότητα».


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: