Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Περιμένοντας τις ανακοινώσεις για τη νέα Κυβέρνηση

http://topontiki.gr/img/uploads/big/132082859919.jpg

Μετατίθενται για το μεσημέρι (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις) οι ανακοινώσεις για τον νέο πρωθυπουργό και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου «πάγωσε» όπως φαίνεται αργά το βράδυ της Τρίτης, λόγω, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αντιρρήσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο κάδρο της ονοματολογίας μπήκε πλέον και το όνομα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασ.Σκουρή, ενώ... βγήκαν, με διαψεύσεις τους, αυτά των Φίλιππου Πετσάλνικου και Απόστολου Κακλαμάνη.
10:40 Δεν θα υπάρχουν κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ στη νέα Kυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΝΕΤ. Αντιθέτως θα υπάρχει περιορισμένη εκπροσώπηση μη κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος.
10:20 Διαψεύδει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πως έπαιξε ως ενδεχόμενο το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, όπως και τα σενάρια που τον ήθελαν αντίθετο με αυτή την επιλογή.
10:15 Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με τον Λουκά Παπαδήμο, ο Βασίλης Σκουρής φημολογείται πως ενδέχεται να αναλάβει τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος ωστόσο, σε επικοινωνία του με δημοσιογράφο του Mega, διέψευσε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε επικοινωνία με την κυβέρνηση.
10:00 Γ. Ραγκούσης: «Η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών προδιαγραφών κι όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων».
9:40 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου «τρελό» και «καταθλιπτικό», κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μπαράκ Ομπάμα στην πρόσφατη σύνοδο της G20.
Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια, προκειμένου να ανακοινώσει το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης και να υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, όπου τα κόμματα θα κληθούν να δηλώσουν ότι ψηφίζουν τον νέο πρωθυπουργό.
Δείτε εδώ το χρονικό των εξελίξεων της Τρίτης, 8 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: