Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σκανδαλίδης: «Χωρίς μια νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα και χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική»

skandalidis

«Χωρίς μια νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα καιχωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική» τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

«Το νέο κόμμα θα προκύψει μέσα από τηναναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράςπου βασικός κορμός του είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν το κίνημά μας δεν υπερβεί το σημερινό του εαυτό, θα το ξεπεράσει η ιστορία. Και τότε πολύ λίγο θα ενδιαφέρει αν θα συρρικνωθεί ή θα διασπαστεί. Το ζήτημα είναι να κάνουμε τώρα την υπέρβαση».
Ο κ. Σκανδαλίδης θεωρεί ότι προέχει η πολιτική συζήτηση για το πρόγραμμα, το εθνικό σχέδιο και το χαρακτήρα του κόμματος και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία για την ηγεσία: «Αν δεν ξεκινήσουμε αμέσως αυτή τη συζήτηση, όποτε και να γίνουν οι εκλογές για την ηγεσία θα είναι καλλιστεία κακής ποιότητας και καμίας προοπτικής» σημειώνει.
«Ο Γ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έχει δώσει κρίσιμες μάχες σε όλα τα μέτωπα και με όλα τα κόμματα εναντίον του. Ανεξάρτητα από λάθη ή παραλείψεις ή κακές επιλογές, έφερε τη χώρα στις συμφωνίες του Ιουλίου και του Οκτωβρίου, ενώ και η πορεία των ευρωπαϊκών εξελίξεων τον δικαιώνει εκ των υστέρων. Για το τί θα πράξει έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος, όπως είναι δικαίωμα του καθενός από μας να κρίνει τις αποφάσεις του. Είμαι βέβαιος ότι θα πρυτανεύσει σ' αυτές το εθνικό κριτήριο και η γενικότερη πορεία της δημοκρατικής παράταξης» υποστηρίζει.
Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημειώνει: «και αυτός δικαιούται δεύτερη ευκαιρία, και όσοι έχουν θεμιτές φιλοδοξίες να ηγηθούν της παράταξης. Μπορεί να έχουμε βαθιά κρίση, αλλά από ικανά στελέχη το ΠΑΣΟΚ άλλο τίποτα».
Ο ίδιος, πάντως, δεν σκοπεύει να είναι ξανά υποψήφιος: «Η υποψηφιότητα μου το 2007 είχε ως στόχο την αποκατάσταση του κλίματος ηρεμίας και τη διεξαγωγή της μάχης για την ηγεσία του κόμματος σε πολιτικό και όχι σε προσωπικό επίπεδο. Νομίζω ότι πέτυχε το στόχο της»
ΠΗΓΗ theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: