Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ



Η αντιδήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Ροδή Γεωργακάκη, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο Δήμο Ελληνικού Άρης Σούγελας και ο Άκης Μπαδογιάννης από το προεδρείο της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης, επισκέφτηκαν τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας την Κυριακή 27 Νοέμβρη.
Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας με το προεδρείο του σωματείου εκφράστηκε η ανάγκη της πιο πλατειάς συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών που αποκτά ένα ευρύτερο συμβολισμό.
Η απεργία κηρύχθηκε από το σωματείο εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο τη Δευτέρα 31/10/11, ύστερα από το πρώτο κύμα απολύσεων 19 εργαζομένων (ακολούθησαν άλλες 15 την 1/11 ) κατόπιν της άρνησης του Σωματείου να υπογράψει σύμβαση 5ωρης εργασίας με αντίστοιχη περικοπή μισθού κατά 35-40%, υπό τον εκβιασμό μαζικών απολύσεων λόγω «μείωσης» των πωλήσεων.
Οι επικλήσεις οικονομικών δυσκολιών από την επιχείρηση είναι πέρα για πέρα σαθρές. Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια η παραγωγή από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000. Ο τζίρος, μάλιστα, του ομίλου "Ελληνικής Χαλυβουργίας" ανέρχεται για το 2010 στα 227 εκατ. ευρώ.
Ο αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας έχει πια ξεπεράσει τα όρια της επιχείρησης και αποκτά ευρύτερη συμβολική σημασία για όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Η αντιπροσωπεία μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου και των εργαζόμενων στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στους απεργούς και τους ενημέρωσε για την επίσκεψη συμπαράστασης που προετοιμάζεται για την επόμενη βδομάδα.
Οι εκπρόσωποι των απεργών αφού ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία, ευχαρίστησαν για τη συμπαράσταση δηλώνοντας την αποφασιστικότητα τους για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: