Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Ανοιχτός σε αποχώρηση ο πρωθυπουργός»



Ανοιχτός σε αποχώρηση και σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας είναι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Ανοιχτός σε αποχώρηση ο πρωθυπουργός»
"Ο πρωθυπουργός είναι ανοικτός να αποχωρήσει, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης", υπογράμμισε στη ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας. Είπε ότι επιδίωξη των διαβουλεύσεων, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση, είναι να τεθούν οι στόχοι, τα χρονοδιαγράμματα και τα ονόματα.
Όπως ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας, ως έσχατη λύση σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λύσεις, "η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει το βάρος, ώστε εντός 3μήνου να γίνουν εκλογές, αφού θα έχουν ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και οι εφαρμοστικοί νόμοι και θα έχει διασφαλιστεί η χώρα".
Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου σήμαινε την αποχώρησή του από τη θέση του πρωθυπουργού, εκτίμησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, μιλώντας αντιστοίχως στη ΝΕΤ.
Xαρακτήρισε "αποχαιρετιστήριο" τον λόγο του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής πριν από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και έκανε λόγο για "επώδυνο τοκετό στον δρόμο για τη συναίνεση".
O βουλευτής Δ. Λιντζέρης, από την πλευρά του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε ότι έως τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα έχει καταθέσει όλες τις δυνατότητες, που διαθέτει, ώστε να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας χωρίς να βάζει, όπως ανέφερε, τον εαυτό του στο τραπέζι των συζητήσεων. Υπογράμμισε με νόημα ότι αυτή την έννοια έχει η ψήφος εμπιστοσύνης και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί, αν δεν ευοδοθούν οι προσπάθειες του κ. Παπανδρέου να συγκληθεί η ΚΟ για να λάβει αποφάσεις

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: