Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τρία νέα πορίσματα-φωτιά για τον Λαυρεντιάδη




Άγνωστο πού έχουν πάει τα 2 δισ. ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου


Στοιχεία για χειραγώγηση μετοχών



Έχει πολύ μεγάλο βάθος το σκάνδαλο της Proton Bank και των συνδεδεμένων μ' αυτήν εταιρειών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Και πολύ μεγάλο δρόμο οι έρευνες που συνεχίζονται, τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από τις εποπτικές αρχές, και κυρίως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ελάχιστα έχουν έρθει στο φως από τα πορίσματα και των διαχειριστικών ελέγχων, στα οποία καταγράφονται κινήσεις εκατομμυρίων, που δεν δικαιολογούνται...

Συγκεκριμένα στην Ανεξάρτητη Αρχή που είναι αρμόδια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της οποίας πρόεδρος είναι ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικολαΐδης, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει διαβιβάσει από τις αρχές του 2011 πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου που αφορά τη μείωση του πακέτου των μετοχών του Λαυρεντιάδη στην Proton Bank από 33% σε 15%.

Από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε η προέλευση των χρημάτων που έδωσαν τρία φυσικά πρόσωπα, τα οποία προφανώς συνδέονται με τον Λαυρεντιάδη και τα οποία αγόρασαν το 7,5% των μετοχών της Proton. Σε άλλο διαχειριστικό έλεγχο που έγινε από τις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος εντοπίστηκαν «παρατυπίες» στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας «ALAPIS» συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Προέκυψαν ενδείξεις πιθανής χειραγώγησης της τιμής της μετοχής της εταιρείας και ενημερώθηκε για τις διαπιστώσεις αυτές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία όμως μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε! Για τις «παρατυπίες» στις οικονομικές καταστάσεις ενημερώθηκε επίσης η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ), της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Ρεφενές, αλλά και εκεί τίποτε δεν προχώρησε...

Επίσης, από τους ελέγχους των επανειλημμένων αυξήσεων κεφαλαίου, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί πού πήγαν αυτά τα λεφτά... Και εδώ ευθύνη τεράστια έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΠΗΓΗ paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: