Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επενέβησαν τα ΜΑΤ- Συμπλοκές συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ με τα ΜΑΤ στο Χολαργό


Λίγο μετά τις 8 το πρωί και ενώ είχε μειωθεί αισθητά ο αριθμός των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που περιφρουρούσε την κατάληψη του κτιρίου πληροφορικής της ΔΕΗ στον Χολαργό ισχυρές ομάδες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους συνδικαλιστές με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να τραυματιστούν ορισμένοι συνδικαλιστές. 


«Περιμένω από την Αστυνομία και τον εισαγγελέα να κάνουν τη δουλειά τους» δήλωνε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να παραταχθούν σήμερα νωρίς το πρωί δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ απέναντι από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που έχουν καταλάβει για πέμπτη μέρα σήμερατο κτίριο Πληροφορικής της ΔΕΗ στον Χολαργό.

Μετά την συμπλοκή των ΜΑΤ με τους συνδικαλιστές και τα επεισόδια που σημειώθηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ πήραν τη θέση των συνδικαλιστών μπροστά από την είσοδο του κτιρίου και έκλεισαν τη λεωφόρο Μεσογείων ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο.
 Κλειστό το ρεύμα της ανόδου στη λεωφ. Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού.
ΠΗΓΗ tanea.gr

Χιλιάδες υποστηρικτές της κατάληψης από τη ΓΕΝΟΠ στο μηχανογραφικό της ΔΕΗ

Συγκέντρωση συμπαράστασης από δήμους στους εργαζόμενους της ΔΕΗ
Δυναμώνει μέρα με τη μέρα το κίνημα ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Και άλλοι δήμοι προστίθενται στον κατάλογο όσων παίρνουν θέση κατά του ειδικού τέλους ακινήτων και αποφασίζουν να σταθούν στο πλευρό των πολιτών που αδυνατούν να το πληρώσουν, νέες προσφυγές κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ φορείς και σύλλογοι αναλαμβάνουν ποικίλες πρωτοβουλίες.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συμπαράστασης διοργανώσε χθές  η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικής στο Μηχανογραφικό Τμήμα της ΔΕΗ (Μεσογείων 190-194). Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιείται για να εκφράσουν οι δήμοι τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στη ΔΕΗ, αλλά και την έντονη διαμαρτυρία τους για το χαράτσι, θα δώσουν το παρών μεταξύ άλλων οι δήμοι Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Πετρούπολης, Νέας Ιωνίας, Βύρωνα και Χαϊδαρίου. Κάλεσμα για την κινητοποίηση έχει απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Οι δήμοι Μοσχάτου - Ταύρου, Αιγάλεω, Άρτας και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης μπήκαν στον χορό των κινητοποιήσεων, στέλνοντας εξώδικα προς τη ΔΕΗ και ζητώντας να μην προχωρήσει καμία διαδικασία διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους πολίτες δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος μέχρις ότου λάβει απόφαση για το θέμα το Συμβούλιο της Επικρατείας. "Σκληρό, βάναυσο και πιθανότητα αντισυνταγματικό" χαρακτήρισε εκ νέου το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, υπενθυμίζοντας ότι ο Πειραιάς συμπαραστέκεται νομικά σε όσους πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν η ΑΔΕΔΥ και ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, στις οποίες υποστηρίζουν ότι το ειδικό τέλος ακινήτων αποτελεί στην πραγματικότητα νέο φόρο. Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ -εκπροσωπώντας τους δημοσίους υπαλλήλους- υποστηρίζει ότι η πλειονότητα των μελών της είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία απέκτησαν ως πρώτη κατοικία λαμβάνοντας δάνεια με δόσεις που παρακρατούνται από το μισθό τους. Έτσι, όπως σημειώνει, η καταβολή του νέου φόρου θα επιφέρει "ολέθρια αποτελέσματα" στους δημόσιους υπαλλήλους κατά "βάναυση παραβίαση" των συνταγματικών δικαιωμάτων τους.
Εξάλλου, συγκέντρωση του κινήματος "Όχι στα χαράτσια της ΔΕΗ" διοργανώνεται αύριο Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, στην Αθήνα, στην πλατεία Δημαρχείου (Εθν. Αντιστάσεως, πρώην Κοτζιά). Στη συγκέντρωση καλούν οι δημοτικές παρατάξεις "Ανοιχτή Πόλη" και "ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας" με στόχο να ασκηθεί πίεση στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας να τοποθετηθεί υπέρ των αιτημάτων του κινήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε χαρακτηρίσει μεν το μέτρο άδικο, αλλά είχε διαφωνήσει με κάθε πράξη ανυπακοής στους νόμους.
Τέλος, συγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένια διοργανώνουν σημερα, στις 7 το απόγευμα, κάτοικοι και φορείς του Ζωγράφου. Στη συνέχεια θα παρέμβουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να στηρίξει όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι.
aygi

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μήνυμα Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ! 
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΝΕΟΛΑΙΟ & ΑΝΕΡΓΟ 
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 
Εργαζόμενες και εργαζόμενοι ,
Το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται , παρά τα χιλιάδες προβλήματα και τις απειλές , από την Κυριακή το βράδυ (όχι για το τι αύξηση θα πάρουμε αλλά καθαρά για το καυτό κοινωνικό θέμα του εκβιασμού με το ειδικό τέλος ακίνητων) εδώ και πέντε ημέρες έχει καταλάβει το κτίριο της Δ/νσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, ώστε να εμποδίσει να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι .Είμαστε εδώ και κρατάμε. Όμως το πόσο θα κρατήσουμε δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από όλους μας!!

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης απλώνει το χέρι σε κάθε εργαζόμενο , συνταξιούχο και άνεργο.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί, γιατί μόνον έτσι μπορούμε.
Σας καλούμε κάθε μέρα, εικοσιτέσσερις ώρες το 24ωρο, να είμαστε όλοι μαζί και κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί έξω από το χώρο της κατάληψης (Λ. Μεσογείων 190-194).

Δεν υπάρχουν σχόλια: