Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επιλεκτικό «αντάρτικο» για την εκτός σχεδίου δόμηση, ενώ η χώρα καταρρέει

 Εικόνα προφίλ
Της Ρένας Διακίδη*
 Επιλεκτικό «αντάρτικο» για την εκτός σχεδίου δόμηση, ενώ η χώρα καταρρέει
Τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και η κυβέρνηση Παπαδήμου, έχουν αποδομήσει ολόκληρη τη χώρα και την έχουν καταδικάσει στην εξαθλίωση, με τα νομοθετήματα που, εν μέσω ηχηρών χειροκροτημάτων, ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα οι βουλευτές τους. Κανένας τους - πλην ελαχίστων, Κουρουμπλή, Σακοράφα κλπ - δεν βρήκε ούτε ένα λόγο που θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε παραίτηση από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ούτε καν όταν πετσόκοβαν μισθούς και συντάξεις, ούτε καν όταν ενέκριναν το ένα χαράτσι κατόπιν του άλλου, ούτε καν όταν καταργούσαν εν μια νυκτί εργασιακά δικαιώματα και οδηγούσαν τη χώρα στον εργασιακό Μεσαίωνα. Τίποτα από όλα αυτά που,  εκ των υστέρων, οι προσφάτως και σκοπίμως ανανήψαντες υπουργοί παραδέχονται ότι ήταν λάθη καταστροφικά για τη χώρα. Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να τους λυγίσει!



Κι όμως, σήμερα υπάρχει ένας λόγος που θα οδηγήσει πολλούς σε ανταρσία. Και αυτό είναι το προωθούμενο από τον Νίκο Σηφουνάκη Προεδρικό Διάταγμα που θα απαγορεύει την εκτός σχεδίου δόμηση! Στ’ άρματα, στ’ άρματα, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να παραιτηθούν από το ΠΑΣΟΚ αν περάσει το επίμαχο ΠΔ. Αυτό αποκάλυψε ο βουλευτής Νίκος Ζωίδης σε δηλώσεις στου στην Τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ. «Είμαι κάθετα αντίθετος στο προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα σε σημείο που να διακυβεύεται η παραμονή που στο ΠΑΣΟΚ, όπως και πολλών άλλων συναδέλφων βουλευτών» δήλωσε  και χαρακτήρισε «μαϊμουδιές» και «πονηριές» το γεγονός ότι οι «Ηρακλείς της προστασίας του περιβάλλοντος» επιχειρούν να περάσουν τη ρύθμιση αυτή με Προεδρικό Διάταγμα.


Ευλόγως διερωτάται κανείς, γιατί αυτή η επιλεκτική ευαισθησία των βουλευτών που φέρονται διατεθειμένοι να πράξουν το απονενοημένο. Διότι έτσι θα δοθεί η χαριστική βολή, το τελειωτικό χτύπημα στην οικοδομή, ισχυρίστηκε ο κ. Ζωίδης;  Μα που ζουν; Η οικοδομή έχει υποστεί πολλαπλά «τελειωτικά χτυπήματα» εδώ και δύο χρόνια, με τόσους φόρους, τόσα χαράτσια και τόσα τεκμήρια που τη φόρτωσαν, ώστε μόνο ένας τρελός σκέφτεται σήμερα να μπει στη διαδικασία να χτίσει. Η ιδιοκτησία ισοδυναμεί πλέον με κακουργηματική πράξη και οι ιδιοκτήτες ακινήτων τιμωρούνται παραδειγματικά για το ανουσιούργημα που διέπραξαν να έχουν ιδιοκτησία. Μέσα δε από τους απανωτούς φόρους, αυτό που σήμερα συμβαίνει δεν απέχει πολύ από τη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών. Κι όμως, όλα αυτά τα μέτρα που έχουν καταδικάσει σε αργό αλλά βέβαιο θάνατο δια της ύφεσης και της ανεργίας την ελληνική κοινωνία, τα πήραν οι ίδιοι που απειλούν με αντάρτικο για την εκτός σχεδίου δόμηση!!! (Δεν είναι η πρώτη φορά, αντίστοιχες «ευαισθησίες» είχαν επιδείξει οι πράσινοι και επί Τίνας Μπιρμπίλη, μέχρι που την έστειλαν στο πυρ το εξώτερον. Όλα μπορείς να τα κατακρεουργήσεις σ’ αυτή τη χώρα, εκτός από το ιερό τσιμέντο!)


Ωστόσο, είναι βέβαιο  ότι θα απαξιωθούν περιουσίες αν καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση. Είναι όμως τουλάχιστον προκλητικό να θεωρεί  ένας βουλευτής  ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να τον  οδηγήσει  σε παραίτηση, όταν έχει ψηφίσει μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και πολυνομοσχέδια, έχει  καταστρέψει με την ψήφο του μια χώρα και εκατομμύρια πολίτες και ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε  να παραιτηθεί. Με την ίδια λογική που τους διέπει, θα πρέπει λοιπόν να παραιτηθούν στην περίπτωση  που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση επιχειρήσει να μειώσει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί εδώ δεν απειλεί κανένας με παραίτηση; Θα πρέπει να το κάνουν για να πείσουν ή μη τι άλλο για την ειλικρίνεια των προθέσεών τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, αβίαστα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι επιλεκτικές ευαισθησίες τους εκπορεύονται από τα στοιχεία του «πόθεν έσχες» τους.


Και κάτι ακόμη:  Επί της ουσίας, η πρόθεση Σηφουνάκη δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί σοβαρά, όταν την ίδια ώρα που μελετάται η απαγόρευση της δόμησης εκτός σχεδίου, άλλα υπουργεία έχουν στήσει φάμπρικα νομιμοποίησης αυθαιρέτων για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.  Πολιτικές ατάκτως ερριμμένες, χωρίς σχέδιο και χωρίς συγκεκριμένη στόχευση. Κυβερνητικό αλαλούμ…


Ρένα Διακίδη - ΠΡΟΟΔΟΣ Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
.grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: