Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Ευρωβαρόμετρο: Έξι στους δέκα Έλληνες ζουν με το φόβο της ανεργίας

Ευρωβαρόμετρο: Έξι στους δέκα Έλληνες ζουν με το φόβο της ανεργίας
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν χθες Τρίτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, το 63% των Ελλήνων φοβάται ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσει τη δουλειά του.


Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ισπανία (72%), ενώ υψηλό ποσοστό παρατηρείται και στη Λιθουανία (61%). Στους «27» συνολικά το 35% των πολιτών, που έχει σήμερα δουλειά, εκφράζει φόβους ότι μπορεί να βρεθεί χωρίς απασχόληση το επόμενο διάστημα.


Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά και των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρουσιάζονται για την ανάληψη ιδιωτικών πρωτοβουλιών είναι ότι, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών στην ΕΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο να «ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους». 


Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι «οι συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες για να ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ το 65% των συμπολιτών μας και το 34% των υπολοίπων Ευρωπαίων εκτιμούν ότι στη χώρα τους «πολλοί άνθρωποι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη».Τέλος, το 49% των Ελλήνων και το 51% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην κοινωνική πολιτική στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: