Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο «αντιεξουσιαστής» πρωθυπουργός γαντζωμένος στην εξουσία,Της Ρένας Διακίδη

Ο «αντιεξουσιαστής» πρωθυπουργός γαντζωμένος στην εξουσία

Μια ολόκληρη μέρα επώδυνων διεργασιών για τη χώρα και την διακυβέρνησή της, κατέληξε στο απόλυτο μηδέν, καθώς προσέκρουσε στην πεισματική άρνηση του «αντιεξουσιαστή» πρωθυπουργού  να εγκαταλείψει την εξουσία όταν:


  •     Με τις εξελίξεις στις Κάννες έχει απολέσει το  πολιτικό κύρος του. Με ποιό κύρος και ποιά διαπραγματευτική ισχύ θα μπορούσε να συνεχίσει μετά τον εξευτελισμό στις Κάννες; Είναι πρωτοφανής η ντροπή και ο διασυρμός της Ελλάδας από την τυχοδιωκτική, εγωκεντρική, καταστροφική για τη χώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού. Ευθύνη γι αυτό έχουν υπουργοί και βουλευτές, που ως χειροκροτητές μέχρι χθες  το πρωί, άφησαν τις εξελίξεις να φτάσουν μέχρι εδώ...

  •   Έχει χάσει τη δεδηλωμένη, αφού τρεις βουλευτές δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή διαδικασία, οι κυρίες Καϊλή, Παναρίτη και Μερεντίτη.

  •   Όταν τον έχει «αδειάσει» με σκληρές και υποτιμητικές δηλώσεις της  η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ , όπως Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Χρυσοχοΐδης, Βάσω Παπανδρέου, Φώφη Γεννηματά, Παντελής Οικονόμου και δεκάδες άλλοι που παρελαύνουν τις τελευταίες ώρες από τα ΜΜΕ.

  •   Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν άλλο πρόσωπο για μεταβατικό πρωθυπουργό, όπως τον Λουκά Παπαδήμο.

  •   Όταν του ζητούν να παραιτηθεί ακόμα και τα ΜΜΕ που  μέχρι και προχθές τον στήριζαν με προκλητικό – σε σημείο προσβολής της κοινής γνώμης τρόπο.

Σε ποια χώρα του κόσμου αλήθεια, ποιος πρωθυπουργός θα παρέμενε κάτω από τέτοιες συνθήκες γαντζωμένος στην καρέκλα του; Ποιος πρωθυπουργός θα συνέχιζε να κυβερνά αγνοώντας επιδεικτικά τη βούληση του λαού του; Και ποιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθούσε σιωπηλά και άπρακτος την πλήρη αποδόμηση και του τελευταίου ίχνους δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης, αντί να δώσει με κάθε τρόπο, ακόμη και με την παραίτησή του, διέξοδο στην πολιτική ομηρεία της χώρας; Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να φύγει μόνος του με όση αξιοπρέπεια του έχει απομείνει. Δεν το έπραξε. Η συνέχεια του δράματος της χώρας απόψε στη Βουλή …

Ρένα Διακίδη - ΠΡΟΟΔΟΣ Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: