Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Είμαστε ασφαλείς στο Facebook;


Το Facebook μπορεί να έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την πρόσφατη καταιγίδα επιθέσεων spam, μέσω της οποίας κακόβουλοι χρήστες ανέβαζαν χωρίς εξουσιοδοτημένη πρόσβαση εικόνεςπορνογραφικού περιεχομένου στα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών, αλλά ακόμη υπάρχουν αρκετά άλυτα προβλήματα τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ασφάλεια.


Οι πρόσφατες διαδικτυακές επιθέσεις στα μέσα του Νοεμβρίου αντιπροσώπευαν μια σειρά από τις πιο επίμονες επιθέσεις στην ιστορία του Facebook, προκαλώντας για ακόμη μια φορά ποικίλα ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας της διασημότερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Βεβαίως όταν μιλάμε για το Facebook, μιλάμε για περίπου 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, επομένως μπορούμε εύλογα να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες σε επισκεψιμότητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αρκετά μεγάλος όγκος χρηστών κάνει ακόμη πιο δελεαστικό το έργο των κακόβουλων χρηστών, οι οποίοι δημιουργούν όλο και πιο εξελιγμένες μεθόδους με σκοπό να προσεγγίζουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε διαδικτυακές παγίδες.

Είναι πλέον αυτονόητο ότι όταν μιλάμε για την ασφάλεια του Facebook, μιλάμε για την ασφάλεια ίσως τηςμεγαλύτερης διαδικτυακής βάσης δεδομένων και πληροφοριών σε ολόκληρο τον κόσμο, επομένως η διατήρηση της ασφάλειας αυτής αποτελεί ένα έργο τόσο δύσκολο όσο και απαραίτητο για όλους.

Πηγή: www.secnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: