Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Έντονη φημολογία για ντοπαρισμένους παίκτες στο Ευρωμπάσκετ-Διαψεύδει η FIBA



Έντονη φημολογία ξέσπασε το πρωί της Τρίτης ότι δύο παίκτες βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ μετά το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για έναν μπασκετμπολίστα της εθνικής Ισπανίας και ένας της ΠΓΔΜ, των δύο ομάδων που έκλεψαν τις εντυπώσεις στα γήπεδα της Λιθουανίας. H FIBA έσπευσε να το διαψεύσει, δείχνοντας (αυτή τη φορά τουλάχιστον) γρήγορα αντανακλαστικά.
"Η FIBA Europe διαψεύδει τις εικασίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες δύο από τους παίκτες που πήραν μέρος στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ έχουν ανιχνευθεί θετικοί σε αντιντόπινγκ έλεγχο. Η FIBA Europe είναι η πρώτη που ενημερώνεται αναφορικά με τέτοιου είδους ζητήματα για ένα τουρνουά μάλιστα στο οποίο υπάρχει το εμπορικό σήμα της ομοσπονδίας και αποτελεί μία από τις πιο καθαρές διοργανώσεις", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Εφόσον πάντως η φήμη ευσταθεί και το δεύτερο δείγμα είναι θετικό (σύμφωνα με τα στοιχεία της WADA αυτό συμβαίνει στο 97% των περιπτώσεων) οι δύο παίκτες θα κινδυνεύουν με αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι και για δύο χρόνια. Οι εθνικές τους ομάδες δεν θα τιμωρηθούν, ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί και η καταπληκτική ΠΓΔΜ, τέταρτη στη διοργάνωση, χάνουν ασφαλώς σε γόητρο.

Πρόκειται ασφαλώς για το πιο "πληγωμένο" Ευρωμπάσκετ της ιστορίας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης είχαν κατηγορηθεί για απόπειρα επηρεασμού των διαιτητών ο Σταύρος Ελληνιάδης (ο οποίος δεν έχει θεσμικό ρόλο στην ΕΟΚ) και ο Μαυροβούνιος ρέφερι Ζόραν Σουτούλοβιτς.
ΠΗΓΗ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: