Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Θα τον κηδεύουν δυο 24ωρα! Εξαντλητικός θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ίλ



Στρατιώτες ακίνητοι στο χιόνι. Χιλιάδες κόσμου να κλαίει και να οδύρεται. Η Βόρεια Κορέα αποχαιρετά επίσημα σήμερα και αύριο τον Κιμ Γιονγκ Ίλ.





Εικόνες σαν αυτές που βλέπαμε τις τελευταίες μέρες, εικόνες πένθους, οδυρμού και λύπης για τον Βορειοκορεάτη μονάρχη, που έφυγε την προηγούμενη εβδομάδα από τη ζωή. 




Σήμερα άρχισε η κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ίλ και δεν ήταν δυνατόν ο λαός να μην πει το τελευταίο αντίο όπως θα άρμοζε στον «Μεγάλο Ηγέτη». 


Η πρώτη φάσης τελετής άρχισε στο μαυσωλείο Κουμσουσάν όπου έχει τοποθετηθεί το γυάλινο φέρετρο με τη σωρό του Κιμ. Στη συνέχεια, η αυτοκινητοπομπή από λιμουζίνες, Mercedes και στρατιωτικά τζιπ, πέρασε από σχεδόν όλους τους δρόμους της, χιονισμένης και παγωμένης, Πιονγιάνγκ. 

Χιλιάδες στρατιώτες ακίνητοι στο χιόνι και στο κρύο, αποτίουν φόρο τιμής στον ηγέτη που φεύγει και δίνουν μαθήματα... αφοσίωσης στο κόμμα, που παρακολουθεί τα πάντα. 

 

Ο γιος και διάδοχός του, Κιμ Γιονγκ Ουν, περπατάει δίπλα στη μαύρη Mercedes που μεταφέρει το φέρετρο του πατέρα του, μαυροφορεμένος και φανερά συντετριμμένος. Το ίδιο συντετριμμένοι είναι και όλοι όσοι βρίσκονται στη νεκρώσιμο ακολουθία και οι πολίτες της χώρας. 
Η βορειοκορεατική τηλεόραση μετέδωσε πλήθος εικόνων με πολίτες που έκλαιγαν, με σφιγμένες τις γροθιές σε ένδειξη συντριβής, πεσμένοι στα γόνατα. Αν θέλουν, ας κάνουν κι αλλιώς... 


Μια λιμουζίνα μεταφέρει το φέρετρο, μια άλλη ένα τεράστιο πορτρέτο του Κιμ Γιόνγκ Ιλ και μια άλλη ένα μεγάλο στεφάνι. Όλες οι λιμουζίνες που... μετέχουν στην αποχαιρετιστήρια τελετή είναι μάρκας Mercedes, καθώς λέγεται ότι ο επί 17 χρονια ηγέτης της Β. Κορέας ήταν λάτρης της συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων. 

Μεταξύ των αξιωματούχων που συνοδεύουν τον νέο ηγέτη της Βόρειας Κορέας, είναι και ο Τζανγκ Σονγκ-Τάεκ, ο θείος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος θεωρείται ότι θα συγκυβερνήσει. Μαζί τους ακολουθούσαν αξιωματούχοι του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας.

Αριστερά του αυτοκινήτου που μετέφερε το φέρετρο πορεύονταν ένστολα μέλη της ηγεσίας των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσά τους ο αρχηγός του ενικού επιτελείου Ρι Γιονγκ-Χο και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Κιμ Γιονγκ-Τσουν.

Στρατιωτική ορχήστρα ακολουθούσε την πομπή μέσα από τους χιονισμένους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, ενώ ακολουθούσε σειρά μαύρων και λευκών αυτοκινήτων αξιωματούχων του καθεστώτος.


Η τελετή αναμένεται να διαρκέσει δυο 24ωρα και να περιλαμβάνει και τιμητικά πυρά με 24 όπλα. Την Πέμπτη, όταν θα ολοκληρωθεί, θα γίνει πανεθνικό μνημόσυνο και θα τηρηθεί τριών λεπτών σιγή, ενώ θα ηχήσουν οι κόρνες σε πλοία, τρένα και άλλα οχήματα. 

Παράξενα φυσικά φαινόμενα....


Τα είδε μόνο το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας.

Το πρακτορείο KCNA αναφέρει: 

- Ο πάγος σε μία παγωμένη λίμνη ράγισε «τόσο δυνατά, που έμοιαζε να ταρακουνά τον παράδεισο και τη γη» και μια μυστηριώδης λάμψη εθεάθη σε απομακρυσμένη βουνοκορφή.

- Την ώρα του θανάτου του χιονοθύελλα έπληττε τη χώρα (ότι είναι χειμώνας δεν παίζει τόσο ρόλο) και ο πάγος στη λίμνη Τσον, κοντά στο μέρος όπου λέγεται πως γεννήθηκε ράγισε.

- «Μετά το ξαφνικό τέλος της καταιγίδας την Πέμπτη, εμφανίστηκε για λίγο ένα μήνυμα γραμμένο στο βράχο: "Βουνό Παέκτου, ιερό βουνό της επανάστασης. Κιμ Γιονγκ-Ιλ".

- Ένας πελαργός έλαβε στάση «θρήνου» στο άγαλμα του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην πόλη Χαμχούνγκ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: