Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΙΝΚΑ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ !!!



Πριν από λίγες ημέρες η γενική γραμματεία Εμπορίου κυκλοφόρησε κατάλογο με τις τιμές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ισχυρίζεται ότι οι τιμές είναι φέτος μειωμένες κατά 3,1 % !!!.  Ευτυχώς που υπάρχουν και οι κρατικές υπηρεσίες για να γελάσουμε λίγο αυτά τα μαύρα Χριστούγεννα.

«Μέρες που έρχονται», δεν θα κάνουμε πάλι λόγο για την αισχροκέρδεια με κρατική προστασία και τον κρατικό πληθωρισμό (ελέω Φ.Π.Α.) που έχουν κάνει την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα της Ευρώπης.
Ας μιλήσουμε για το «παραμύθι» … υπήρχε κάποτε μια γιορτή, όπου όλη η οικογένεια συγκεντρωνόταν γύρω από το πλούσιο τραπέζι. Και τι δεν υπήρχε στο τραπέζι αυτό, γαλοπούλα σούπα, γαλοπούλα ψητή γεμιστή, κρέας αρνίσιο, πλούσιες σαλάτες, σάλτσες, πολλά τυριά, πίτες, γλυκά, φρούτα του χειμώνα … ήταν κάποτε μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής οικογένειας, την έλεγαν Χριστούγεννα … .
Σήμερα, το να μιλάει κανείς για «πατροπαράδοτο» γεύμα των Χριστουγέννων στα 3/5 των ελληνικών οικογενειών που βιώνουν άμεσα το έγκλημα της ανεργίας ή στα 2/3 των ελληνικών οικογενειών που είδαν τα πενιχρά εισοδήματά τους να μειώνονται κάθετα είναι σαν να αφηγείται ιστορίες και παραμύθια ο παππούς της οικογένειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: