Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα επιτροπής κατοίκων κατά του μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών



ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
Δελτίο τύπου
         Πραγματοποιήθηκε - στις 28/11/2011 στο θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» με μεγάλη συμμετοχή συνδημοτών μας - η Συνέλευση της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Αρχικά έγινε ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις μέχρι σήμερα ενέργειες της επιτροπής για την οργανωμένη αντίδραση και άρνηση πληρωμής του αντισυνταγματικού και άδικου χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Επισημάνθηκαν τόσο το Πανελλαδικό φούντωμα της αντίδρασης στο μέτρο που ήδη έχουν οδηγήσει την Κυβέρνηση σε μικρές υπαναχωρήσεις, όπως και η πρώτη μικρή νίκη των κατοίκων της Γλυφάδας που οδήγησαν την Δημοτική Αρχή στην αλλαγή της προηγούμενης θέσης της και στην δέσμευση ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες νομικές ενέργειες προάσπισης όλων των πολιτών που θα αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Καταδικάσθηκε  όμως ταυτόχρονα η άρνησή της να δεσμευθεί για την επί της ουσίας υπεράσπιση των πολιτών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία πιθανή διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, ενεργοποιώντας τις σχετικές απαραίτητες ενέργειες όπως η νομική στήριξη, η επανασύνδεση της παροχής κ.α. Η «μεσοβέζικη στάση» της Δημοτικής αρχής, δείχνει πως οι πολίτες υπερνικώντας τους εκφοβισμούς, πρέπει να οργανωθούν και να αντισταθούν στηριγμένοι πρωτίστως στις δικές τους δυνάμεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον φόβο να μας κυριεύσει. Ό,τι δε μπορεί ή δε θέλει να κάνει η δημοτική αρχή Γλυφάδας, θα το επιτύχουμε όλοι μαζί μέσα από το συλλογικό δρόμο. Συντονισμένα και οργανώνοντας τη δράση μας, θα απαντήσουμε στις απειλές της κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος και θα απαιτήσουμε και από το Δήμο Γλυφάδας να υλοποιήσει άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες την απόφαση του Δ.Σ. αλλά και να στηρίξει έμπρακτα τους δημότες.
Μέσα από ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο αποφασίσθηκαν οι παρακάτω άμεσες ενέργειες:
·               Ομαδική κατάθεση δηλώσεων γνωστοποίησης προς τη ΔΕΗ ότι έχει γίνει κανονικά η πληρωμή που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος & όχι στο χαράτσι)  τη Δευτέρα 5/12, στις 9.00 πμ στα γραφεία της ΔΕΗ (Α. Παπανδρέου 119).
·               Για την καλύτερη οργάνωση της παραπάνω δράσης την Τετάρτη 30/11 μέλη της επιτροπής θα βρίσκονται στο ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα από τις 5 εως τις 7μ.μ. για ενημέρωση των πολιτών και παραλαβή δηλώσεων γνωστοποίησης καθώς και των απαραίτητων φωτοαντιγράφων (λογαριασμού ΔΕΗ, απόδειξης πληρωμής, ταυτότητας κ.λ.π.).
·               Παρέμβαση για το μοίρασμα προκήρυξης στο Μετρό (στάση Αγ. Δημητρίου) Τετάρτη 30/11 στις 7:00 πμ.  μαζί μα άλλες επιτροπές από τους όμορους  δήμους των νοτίων προαστίων.
·               Συμμετοχή στην Γενική Πανελλαδική Απεργία της 1ης Δεκέμβρη 2011.
·               Μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Γλυφάδας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο τ. Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47) στις 2 Δεκέμβρη στις 9:30 όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του ΔΣΑ και άλλων φορέων για την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Την ίδια μέρα συμμετέχουμε στην Συνέλευση των αντίστοιχων επιτροπών από όλη την Αττική στις 6.30μμ στο Πολυτεχνείο για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών σε όλη την Αττική.
·               Τακτικές παρουσίες της Επιτροπής έξω από τοπικά γραφεία της ΔΕΗ για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.
·               Παράσταση εκπροσώπων της επιτροπής κατοίκων και του δημοτικού συμβούλου κ. Ταστάνη στον κ. Δήμαρχο για να απαιτήσουμε την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ.
·               Συντονισμένα θα προχωρήσουμε – και θα κλιμακώσουμε αν απαιτηθεί - όλα τα αναγκαία μέσα για την απόκρουση του χαρατσιού αυτού αλλά και για την οργάνωση της αντίστασης που απαιτείται στη σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική που συνεχώς εντείνεται.
Κανείς δημότης μόνος του στην κρίση
Πιστεύουμε πως είναι αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε οι μαζικοί
και ενωτικοί, αγώνες των εργαζομένων

28 Νοεμβρίου 2011
Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές

epitropi@gmail.com 
www.epitropiglyfadas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: