Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ



Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της η Δημοτική Αρχή ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναπτύσσει έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα για να υποστηρίξει τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται σκληρά από τη μείωση των εισοδημάτων, την καταρράκωση των δικαιωμάτων, την ανεργία και την φτώχεια:

  • Υποστηρίζει έμπρακτα τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και πρωτοστατεί στην προσπάθεια συντονισμού των δεκάδων δήμων (Σαρωνικού, Περιστερίου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Πετρούπολης, Νέας Iωνίας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Χαϊδαρίου κ.α.), που με διάφορους τρόπους κάνουν το ίδιο.
  • Προωθεί λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα προγράμματα και τις δραστηριότητες του δήμου, σε όλες τις γειτονιές και όπου αλλού χρειάζεται με στόχο την οργάνωση της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής του κόσμου.
  • Οργανώνει ένα Τοπικό Δίκτυο που ανέπτυξε και αναπτύσσει διαρκώς πολύπλευρες δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης στηριζόμενος όχι μόνο την Κοινωνική Υπηρεσία και τις Κοινωνικές Δομές του, αλλά και στην εθελοντική δραστηριοποίηση και προσφορά φορέων και πολιτών για την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας δήμου και εθελοντών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, είναι:
1. Το Δίκτυο Εθελοντών Ιατρών όλων των ειδικοτήτων της πόλης μας, που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους άπορους συμπολίτες μας .
2. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15/12/11) στην πρώην Αμερικανική Βάση που στελεχώνεται με εθελοντές φαρμακοποιούς, γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, και θα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους που κατοικούν στα όρια των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου, και στερούνται κοινωνικής ασφάλισης.
3. Το Κοινωνικό Φαρμακείο για την κάλυψη των ασθενών του δικτύου ιατρών και του μητροπολιτικού ιατρείου.
4. Τη Δημοτική τράπεζα τροφίμων για την τακτική υλική ενίσχυση με τρόφιμα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής και άλλα πρώτης ανάγκης, κάτοικων της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Δεν περιμέναμε από τον κ. Κωνσταντάτο να επαινέσει για το έργο αυτό τη δημοτική αρχή, ούτε να συστρατευτεί μαζί της ούτε να στηρίξει το ευρύ τοπικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης όπως χωρίς δεύτερη σκέψη κάνουν οι συμπολίτες μας, γιατί είναι σε όλους γνωστή η σταθερή επιλογή του για τα προβλήματα της πόλης και του λαού της: Η χυδαία προπαγάνδα σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη με κύριο περιεχόμενο τα ψέματα.
Για μια ακόμα φορά δεν μας διέψευσε. Ιδού πώς- και με ποιο σεβασμό τόσο στους πολίτες που έχουν ανάγκη όσο και σε όλους αυτούς που προσπαθούν και στέκονται αλληλέγγυοι με την πολύμορφη εθελοντική προσφορά τους- παρουσιάζει ο κ. Κωνσταντάτος σε ανακοίνωση του το έργο της κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου μας:
«Αυτό που ονομάζει Κοινωνική Αλληλεγγύη ο Δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης» που «δεν πληρώνει τίποτε από την τσέπη του», αλλά «καλεί τον κόσμο να φέρει τρόφιμα στα ΚΑΠΗ και όποιος προλάβει τον Κύριο είδε» είναι «κρίμα για τον δικό μας δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης που ζει ακόμα στην δεκαετία του 50!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: