Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μηνύματα Παπαδήμου μέσω Καψή προς όλους


«Είμαστε πολεμική κυβέρνηση. Ο βίος της εξαρτάται από το έργο που πρέπει να ολοκληρώσει και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν έχουν δεσμευθεί για την υλοποίηση του PSI, την νέα δανειακή σύμβαση και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτή, καθώς και την εξασφάλιση της επόμενης δόσης. Οι δεσμεύσεις τους ισχύουν απολύτως» δήλωσε στην πρώτη του ανεπίσημη ενημέρωση ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό «πολεμική κυβέρνηση» στην απειλή ότι εάν δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της θα βρεθεί εκτός ευρώ. 


Ερωτηθείς για τυχόν δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού από μέλη της κυβέρνησης του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα για κανέναν υπουργό αλλά και πως ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να τους αξιολογεί και να κάνει ό,τι χρειαστεί. Οι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού απορρέουν από το Σύνταγμα, είπε ο Παντελής Καψής. 

Όσο για τον βίο της κυβέρνησης υποστήριξε ότι προσδιορίζεται από το έργο της σημειώνοντας ότι «θα μείνει για όσο χρειαστεί και αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί» στ πλαίσια των υποχρεώσεων της. 

Σε ερώτηση για το «DNA» του μνημονίου που κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο οδηγεί σε αδιέξοδο υποστήριξε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης μίλησε για μία χώρα που για πολλούς λόγους υποχρεούται σε δημοσιονομική προσαρμογή. 

Ο ίδιος επιχείρησε να καθησυχάσει αναφορικά με την κατάργηση του κατώτατου μισθού παραπέμποντας στις δηλώσεις Κουτρουμάνη σημειώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα 13ου και 14ου μισθού και πως στο μέτρο της εφεδρείας η τρόικα φέρεται να ζητά 150.000 εργαζομένους λιγότερους στο Δημόσιο τομέα έως το 2015. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να μην σχολιάσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και στα τρία κόμματα κυβερνητικούς εταίρους παραπέμποντας και σε δηλώσεις υπουργών ότι προέχει η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: