Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αιχμές κατά συναδέλφων του για την εφεδρεία και διάψευση για απολύσεις από τον Δ.Ρέππα


Στην αντεπίθεση πέρασε μία ημέρα μετά το ταραγμένο Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε στο στόχαστρο για το θέμα της εφεδρείας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. 


Ο κ. Ρέππας, που φερόταν ενοχλημένος από την εικόνα που δόθηκε, τόσο για τους διαξιφισμούς στο Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα της εφεδρείας, όσο και το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, κάλεσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τους πολιτικούς συντάκτες.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης αρνήθηκε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», κάνοντας λόγο για υπερβολές, ωστόσο άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του, λέγοντας ότι δεν δίνουν στοιχεία ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί εύρυθμα η εφεδρεία. 

Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το ζήτημα της εφεδρείας και ανέφερε ότι θα υπάρξει παράταση, προκειμένου να επιτευχθούν κατά το δυνατόν οι στόχοι, που προέβλεπαν ότι έως το τέλος του έτους θα έμπαιναν σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας διέψευσε τα περί απολύσεων στο Δημόσιο, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό και υποστηρίζοντας ότι το αίτημα της τρόικας για 150.000 λιγότερους εργαζόμενους στο Δημόσιο θα επιτευχθεί με τις συνταξιοδοτήσεις και τον περιορισμό των προσλήψεων.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: