Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πράκτορες της ΕΥΠ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ

Πράκτορες της ΕΥΠ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) επιβεβαιώνει την ύπαρξη «καμουφλαρισμένων» στελεχών της στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.




«Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» είχε διερωτηθεί το 1963 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή τη δολοφονία Λαμπράκη και το παρασκήνιο πίσω απ’ αυτή, σε μια εποχή κατά την οποία το παρακράτος «ζούσε και βασίλευε».



Μισό αιώνα μετά, στο τέλος της Μεταπολίτευσης, το ερώτημα παραμένει επίκαιρο, αφού τα πλοκάμια του παρακρατικού μηχανισμού έχουν παρεισφρήσει σε νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες και, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική ευταξία, έχουν αλώσει το κράτος.



Τα «Επίκαιρα», μετά τις παράνομες παρακολουθήσεις και τις επιχειρήσεις προβοκάτσιας έμπνευσης ΕΥΠ, προχωρούν σε μια ακόμα αποκάλυψη, που θα προκαλέσει συζητήσεις: Ένα απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, με ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2010, που αφορά σε report κινητοποιήσεων πολιτών της προηγούμενης ημέρας στο Ηράκλειο Κρήτης από άνδρες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι οποίοι «συμμετείχαν» στις διαδηλώσεις.



Όλα τα στοιχεία και το επίμαχο έγγραφο στο άρθρο του Σπύρου Τρίψα στα «Επίκαιρα», στο τεύχος 111, που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011.

ΠΗΓΗ epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: