Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝ: Ο υπουργός κατηγορεί τις πόρνες αλλά όχι τους πελάτες που συμβάλλουν σε αυτό το έγκλημα!

Ο υπουργός κατηγορεί τις πόρνες αλλά όχι τους πελάτες που συμβάλλουν σε αυτό το έγκλημα!

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΝ. τονίζει αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, για την παράνομη πορνεία και πως αυτή συμβάλλει, ώστε να φτάνει το AIDS στην ελληνική οικογένεια,  ότι ο Ανδρέας Λοβάρδος παραβλέπει την ευθύνη των Ελλήνων πελατών και παραγνωρίζει το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες είναι «τριπλά» θύματα.
Συγκεκριμένα από τον Συνασπισμό τονίζουν: «Γνωρίζαμε τον μνημονιακό υπουργό Υγείας ως ενεργό τμήμα της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, τώρα μας δείχνει ένα ακόμη στοιχείο της ιδεολογικής του συγκρότησης: ενός ακραία πατριαρχικού πολιτικού, που κωφεύει μπροστά στην πραγματικότητα του trafficking, του Γολγοθά που πρέπει να υποστούν τα θύματα της πορνείας - νόμιμης ή παράνομης.

 Ο κύριος Λοβέρδος φαίνεται δεν αναγνωρίζει το ρόλο και τις επιλογές των πελατών της πορνείας. Είναι προστάτης της “ελληνικής οικογένειας”, όπου σαφέστατα μέλη της είναι οι πελάτες των θυμάτων, οι επισκέπτες που ενισχύουν τη χείριστη εκμετάλλευση αυτών των γυναικών.

Η σύμπλευση με ακροδεξιά στοιχεία σε κυβερνητικά κλιμάκια και σε γενικότερο πολιτικό πλαίσιο έχει ενσωματώσει όλες τις πατριαρχικές ιδεοληψίες που ταιριάζουν από ό, τι φαίνεται στον κ. Υπουργό Υγείας.

Αντί να αναγνωρίσει από τη θέση εξουσίας που καταλαμβάνει, το απλό γεγονός ότι οι μετανάστριες ιερόδουλες είναι τριπλά θύματα (των εμπόρων ανθρώπων της χώρας που προήλθαν, των εκμεταλλευτών στη χώρα μας και των πελατών της «ελληνικής» οικογένειας) και οφείλει μια πολιτεία να τις προστατέψει, δείχνει με το πιο βάρβαρο πρόσωπο την αναλγησία της κυβέρνησής του.

Οι φορείς του AIDS είναι θύματα μιας κοινωνίας που χωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Αν κ. Λοβέρδο δε θέλετε να φτάνει η ασθένεια στα σπίτια των ψηφοφόρων σας, τότε να κυνηγήσετε τους εμπόρους ανθρώπων, να προστατέψετε τα θύματα και να τα εντάξετε στην κοινωνία με αποζημίωση για αυτά που έχουν υποστεί. Η αναλγησία έχει τα όριά της!».

Πηγή briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: