Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Νέος δήμαρχος στην Λευκωσία



Νέο δήμαρχο έχει από σήμερα η Λευκωσία. Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ θριάμβευσε στη μάχη με την απερχόμενη δήμαρχο Ελένη Μαύρου, που υποστηριζόταν από το ΑΚΕΛ, εξασφαλίζοντας ποσοστό της τάξεως του 57,11% με 12.845 ψήφους. Η Ελένη Μαύρου, λαμβάνοντας ποσοστό 39,36% και 8.851 ψήφους, δεν μπόρεσε τελικά να υπερασπιστεί τη θέση του Δημάρχου που κατείχε την τελευταία πενταετία παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κωνσταντίνος Καντούνας έλαβε ποσοστό 3,53% με 794 συνολικά ψήφους. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η υποψήφια της τριμερούς Ελένη Μαύρου εξασφάλισε το 34,93%, ενώ η υποστηριζόμενη από τον ΔΗΣΥ Άννα Μαραγκού έλαβε 32,17%. Ο υποστηριζόμενος από το ΕΥΡΩΚΟ Μιχαλάκης Ζαμπέλας έλαβε 27,32% και ο Νίκος Μεσαρίτης 5,58%.

Πάντως αυτό που έμεινε από την προεκλογική «μάχη» της Λευκωσίας είναι το γεγονός ότι οι τρεις υποψήφιοι κράτησαν ένα πολύ ψηλό επίπεδο στις δημόσιες εμφανίσεις τους, αποφεύγοντας τη λασπολογία ο ένας κατά του άλλου και αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο κ. Γιωρκάτζης αναλαμβάνει τον Δήμο Λευκωσίας έχοντας μπροστά του να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις και στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε ότι αυτό αντιλαμβάνεται. Ο νέος Δήμαρχος, εν μέσω αποθέωσης από το επιτελείο του, φανερά ευχαριστημένος και περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Ελένη και τα παιδιά του, αφού συνεχάρη τους δύο ανθυποψήφιούς του για «τον δημόσιο διάλογο που διεξήχθη» την προεκλογική περίοδο αλλά και τα κόμματα που τον υποστήριξαν απευθύνθηκε εγκάρδια στους κατοίκους της Λευκωσίας.
«Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του Δήμου Λευκωσίας δεσμεύομαι να δουλέψω σκληρά για μια Λευκωσία ανταγωνιστική, λειτουργική, καθαρή και φιλική στους πολίτες της, ελκυστική στους επισκέπτες της», δήλωσε. «Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε τη Λευκωσία περήφανη με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με μια σοβαρή υπεύθυνη διαχείριση, με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και αξιοποίηση της Ε.Ε. με αρμονική σχέση με το δημοτικό συμβούλιο και μαζί με τους πολίτες». Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους δημότες που τον ψήφισαν ή και όχι αλλά και όσους απείχαν να συμμετέχουν στην προσπάθεια.
Η κ. Μαύρου στις δηλώσεις της συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο και σημείωσε ότι η Λευκωσία «παραμένει η πόλη που μας ενώνει». Αναγνώρισε ότι η μάχη που είχε να δώσει ήταν από την αρχή δύσκολη, όπως είπε, αλλά σημείωσε ότι έδωσαν τη μάχη με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και αισιοδοξία. Τέλος διαβεβαίωσε ότι θα είναι παρούσα στα θέματα της πόλης.
Ο κομματικός χάρτης των δημοτικών συμβούλων με καταμετρημένο το 98,27% των ψήφων διαμορφωνόταν ως εξής: ΔΗΣΥ 40,87%, ΑΚΕΛ 31,99%, ΔΗΚΟ 14,66%, ΕΥΡΩΚΟ 4,54%, ΕΔΕΚ 4,42%, Οικολόγοι 3,20% και το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας 0,32%.
Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ο ΔΗΣΥ έλαβε 34,19%, το ΑΚΕΛ 28,66%, το ΔΗΚΟ 19,67%,το ΕΥΡΩΚΟ 6,33%, η ΕΔΕΚ 6,29% και οι Οικολόγοι 2,86%.
ΠΗΓΗ sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: